Europa press

Logo ep

    AMP.- La nova T-Mobilitat 'contact-less' substituirà els 84 títols integrats de l'ATM de Barcelona

    13:5106.07.2012

    L'objectiu és que aquest títol s'implanti en el conjunt de Catalunya

    BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

    La Conselleria de Territori i Sostenibilitat i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona han impulsat un nou sistema tarifari integrat basat en la tecnologia de la validació sense contacte, la nova T-Mobilitat, que passarà a substituir els 84 abonaments actuals (14 tipus de títols per sis zones de transport).

    Així ho ha explicat en roda de premsa el conseller del departament, Lluís Recoder, que ha destacat que l'objectiu és la integració tarifària a tot Catalunya, per la qual cosa aquest sistema també s'implantarà amb el temps a Tarragona, Lleida i Girona.

    El contracte de col·laboració públic-privada es preveu adjudicar al 2013 amb l'objectiu de desenvolupar una primera prova pilot el 2014, per la qual cosa el sistema 'contactless' i les targetes de banda magnètica conviuran durant algun temps.

    Aquesta nova tecnologia 'contactless' incorpora un xip electrònic que es podrà implantar a la pròpia targeta i a altres suports com rellotges, polseres, roba i telèfons mòbils que disposin de la tecnologia Near Filed Communication (NFC).

    Així, a partir del 2014, els usuaris de l'àrea de Barcelona ja no hauran de portar diferents targetes en funció de les zones o dels viatges que prevegin fer, sinó que el preu del transport estarà adaptat a la mobilitat de cada ciutadà de manera que es premiarà la recurrència: el preu del viatge és més barat quants més desplaçaments es facin.

    El sistema manté les bonificacions socials per a famílies nombroses, monoparentals, jubilats i desocupats, i permet conèixer el perfil de l'usuari de transport, que disposarà d'un registre i un accés directe al seu compte.

    A més, s'introduirà una validació a la sortida als transports interurbans per tenir constància de l'origen i destí del viatge fet per l'usuari amb l'objectiu de disposar de més dades per adequar l'oferta a la demanda de mobilitat real.

    MANERES DE PAGAMENT

    El client podrà escollir entre dues modalitats de pagament, el prepagament i el pagament a posteriori, i la T-Mobilitat --el nom és provisional-- s'oferirà en suport cartró, amb un preu fix per viatge, i plàstic, que inclou descomptes per ús.

    La targeta de pagament a posteriori serà personal i intransferible a l'estar domiciliada en un compte bancari, ja que cada mes l'usuari rebrà una factura amb cadascun dels viatges realitzats i el seu import unitari, així com els descomptes, superiors a més nombre de desplaçaments.

    El director general de Transports, Ricard Font, ha sostingut que el nou sistema tindrà "zero costos" per a l'administració i l'usuari, i alhora permetrà combatre el frau i augmentar els ingressos gràcies a la inserció de publicitat en els nous suports, així com la seguretat.

    L'any passat es van registrar 935,5 milions de viatges i es van recaptar 423,4 milions d'euros procedents de la venda de títols integrats.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies