Europa press

Logo ep

    Sis municipis del Vallès s'uneixen per commemorar la tràgica riuada del 1962

    20:1507.06.2012

    SABADELL (BARCELONA), 7 (EUROPA PRESS)

    Els municipis de Sabadell, Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac i Rubí commemoraran conjuntament el 50 aniversari de la riuada que el 25 de setembre del 1962 va deixar al voltant d'un miler de morts a la zona i quantiosos danys materials amb un programa d'activitats que desenvoluparan les diferents ciutats.

    Amb el títol de 'La nit tràgica', les activitats --ja en marxa-- s'allargaran fins a setembre i comptaran amb 13 exposicions locals, 16 conferències, tertúlies, tres itineraris per conèixer els espais de la catàstrofe, cinc actes d'homenatge, quatre propostes educatives, 11 publicacions, material audiovisual i nou activitats commemoratives.

    Els municipis participants, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Museu d'Història de Catalunya, han presentat aquest dijous el programa conjunt que pretén recuperar la memòria històrica d'una de les pitjors tragèdies de la comarca i de Catalunya, així com retre homenatge a les nombroses víctimes, de les quals no existeix una xifra contrastada, ja que moltes d'elles no eren empadronades.

    Els 200 litres per metre quadrat registrats aquella nit en poques hores van desbordar les rieres i van arrasar barris sencers, on ara s'alcen monuments per recordar a les víctimes i la solidaritat que va demostrar la població.

    Símbol d'això ha estat el recordat programa radiofònic de Joaquín Soler Serrano, que amb la seva veu va demanar insistentment ajuda per a tots els damnificats i va liderar una campanya solidària que va aconseguir recaptar una important quantitat econòmica per a aquella època.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies