Europa press

Logo ep

    El PSOE "no avalarà ni un euro" de Bankia sense saber "què ha passat"

    14:1326.05.2012

    OVIEDO, 26 (EUROPA PRESS)

    El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat aquest dissabte que el partit "no avalarà la presència d'un euro més de diners públics a Bankia sense saber el que ha passat, de qui és la culpa i com es resoldrà". "El que no farem és recórrer un camí en el qual les pèrdues se socialitzen i els beneficis es privatitzen", ha indicat.

    En declaracions als periodistes després de la presa de possessió de Javier Fernández com a president del Principat, ha assenyalat que si fa quinze dies havia afirmat que la gestió havia estat desastrosa, ara es queda sense qualificatius. "No se m'ocorre cap manera de fer-ho pitjor", ha subratllat.

    De la mateixa manera, el número u dels socialistes ha expressat la seva preocupació perquè les xifres de l'entitat empitjorin novament, tenint en compte que, segons ha recordat, es va passar dels 4.500 milions d'euros inicials als 23.465 que aquest dissabte ha xifrat el seu president, José Ignacio Goirigolzarri, els diners que rebrà Bankia després del pla de sanejament i recapitalització.

    Rubalcaba ha incidit que "un banc com Bankia no se'n va en orris en tres dies ni en un any", pel que ha exigit novament que es depurin responsabilitats al parlament, on han de comparèixer, ha dit, els gestors antics i actuals del banc i el ministre d'Economia, Luis de Guindos, juntament amb qui ha tingut la responsabilitat al Banc d'Espanya.

    Finalment, ha alertat que l'"horrible gestió" -amb incertesa per als estalviadors, les accions caient i els ciutadans cada vegada més irritats- "està contaminant el conjunt del sistema financer".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies