Europa press

Logo ep

    Ros defensa dues voltes a les primàries del PSC si hi ha més de dos candidats

    11:1713.05.2012

    Planteja que no hi hagi inscripció prèvia per fomentar la participació

    LLEIDA, 13 (EUROPA PRESS)

    L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, defensa dues voltes a les eleccions primàries del PSC per elegir candidat a la Generalitat en el cas que hi hagi més de dos candidats, i planteja que no hi hagi inscripció prèvia d'electors per aconseguir més participació.

    En declaracions a Europa Press, ha dit que "si hi ha més de dos candidats, té tot el sentit del món que sigui a dues voltes".

    "Passa que això xoca que en el nostre sistema electoral espanyol no hi ha en cap cas dues voltes", ha dit Ros.

    Per a ell, tot i això, que hi hagi una o dues voltes no el més important: "És més crític que no calgui una inscripció prèvia, perquè això és el que et dóna molta participació".

    Ros recorda que el congrés del partit va acordar eleccions primàries obertes, a la francesa, amb tres urnes: de militants, de simpatitzants i d'electors que es declaren socialistes.

    Considera que la clau és fer-les sense inscripció prèvia, tenint el partit el cens electoral: "Qui el dia d'eleccions a primàries va i vol votar i es declara elector socialista conforme a la nostra base ideològica, vota, sense haver d'haver anat dos mesos abans a inscriure's".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies