Europa press

Logo ep

    El romanent de tresoreria de les entitats locals de la Comunitat cau un 1.758% i no poden fer front a les despeses

    18:4426.04.2012

    VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)

    El romanent de tresoreria de les entitats locals de la Comunitat Valenciana el 2010 ha empitjorat en un 1.758% per la qual cosa "els ajuntaments valencians no tenen recursos per a afrontar les seues despeses generals", segons ha reflectit l'Informe del Compte General d'Entitats Locals corresponent al 2010 que la Sindicatura de Comptes ha lliurat a les Corts Valencianes, segons ha indicat la institució en un comunicat.

    La situació econòmica s'ha reflectit que el romanent de tresoreria per a despeses generals dels ajuntaments ha passat a ser negatiu en 120,25 milions d'euros, fet que suposa un empitjorament del 1.758% respecte al 2009, quan se situava en 7,25 milions d'euros.

    De fet, un total de 171 municipis presenta un romanent de tresoreria per a despeses generals negatiu. El resultat pressupostari ajustat ha baixat un 56% fins a situar-se en 109,18 milions d'euros.

    L'informe presentat per la Sindicatura de Comptes recull i analitza la informació econòmic financera de les 576 entitats locals (el 87% del total) que han enviat els seus comptes a la Sindicatura en el termini establit, que en esta ocasió s'ha avançat al 31 de desembre de 2011, el que ha permés culminar l'informe amb una antelació de cinc mesos respecte a la pràctica habitual.

    Del total d'entitats, 496 són municipis, fet que suposa el 92% del total i el 91% de la població. Este percentatge és "sensiblement inferior" al de l'any anterior, que es va situar al 97% de la població, a causa que grans municipis com Gandia, Mislata, Oriola i Sueca no han presentat els seus comptes a la data d'emissió d'este informe, i Crevillent i Torrent ho han fet amb posterioritat.

    L'informe assenyala que és rellevant per la seua reincidència el cas de l'Ajuntament de Sueca que no ha presentat els comptes dels exercicis 2006 al 2010, "tot i els múltiples requeriments efectuats", s'ha apuntat en el comunicat.

    10% MENYS EN EL PRESSUPOST

    En conjunt, els municipis han vist retallat el seu pressupost inicial d'ingressos en un 10%. Tots els impostos han baixat excepte l'IBI (impost sobre béns immobles), que ha augmentat un 6% després de créixer un 10% l'exercici anterior, i l'IIVTNU (Impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana), que s'ha vist incrementat en un 13%.

    L'anàlisi financera i patrimonial reflectix que els municipis de la Comunitat Valenciana van veure reduïts els seus ingressos en 749 milions d'euros, fet que suposa un 14% respecte a l'any anterior, mentre les seues despeses ho van fer en un 6% (284 milions).[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies