Europa press

Logo ep

    Argentina.-El ministre argentí Julio de Vido dirigirà la YPF nacionalitzada

    19:1516.04.2012

    El Tribunal argentí de Taxacions ha de decidir el preu que pagarà l'Estat pel 51% de la filial

    BUENOS AIRES/MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

    L'actual ministre argentí de Planificació Federal, Julio de Vido, serà l'"interventor" de YPF durant el procés de nacionalització de la filial de Repsol, ha explicat la presidenta del país, Cristina Fernández de Kirchner, durant la presentació de la mesura a la Casa Rosada.

    De Vido estarà acompanyat en la gestió de YPF de l'actual viceministre d'Economia, Axel Kicillof, i assumirà les seves funcions l'endemà de l'entrada en vigor de la norma, que ha estat enviada aquest dilluns al Congrés i serà aprovada en les pròximes setmanes.

    De Vido, qui va començar la seva carrera política a la província de Santa Cruz, ocupa la seva actual responsabilitat des del 2003, any que Néstor Kirchner va assumir la presidència del país. Com a responsable de Planificació, ha estat un dels encarregats de supervisar els últims anys les relacions amb Repsol.

    Com a part del procés de nacionalització, el Tribunal argentí de Taxacions haurà de determinar el preu que pagarà l'Estat pel 51% de YPF. D'aquest 51%, el Govern espanyol tindrà un 51%, o un 26,01% del total de l'accionariat, mentre que les províncies petrolieres assumiran la resta d'allò expropiat, o un 24,99% del total.

    Actualment, YPF està participada en un 57% per Repsol i en un 25% pel Grup Petersen, de la família d'Enrique Eskenazi, mentre que el 'free float' ronda el 17%. L'Estat argentí té una participació residual de ypy just el 0,02%, però capacitat per pronunciar-se sobre algunes qüestions estratègiques.

    El procés de nacionalització s'activarà l'endemà de l'aprovació de la norma. Aquell mateix dia, la Comissió Nacional del Valors (CNV) convocarà una junta general d'accionistes en la qual es destituirà als actuals directius de la filial de Repsol.

    Dins del decret de nacionalització, el Govern argentí ha creat un Consell Federal d'Hidrocarburs, en què participaran els ministeris d'Economia, Planificació, Treball i Indústria, i la funció del qual serà la de coordinar les actuacions de l'Estat i les províncies.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies