Europa press

Logo ep

    La JQCV convoca els proves de certificació de valencià amb un únic període de matrícula

    10:2402.04.2012

    VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)

    La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) ha convocat les proves de certificació de coneixement del valencià i obri este dilluns el període de matrícula, que enguany serà únic, eliminant l'existent fins a hui en el mes de setembre.

    D'esta manera, tots els aspirants inscrits tindran el dret a presentar-se a les dos convocatòries, el juny i novembre. En el cas dels aspirants al grau mitjà i al superior, es mantindrà la reserva de la nota de la primera fase de juny per a les proves de novembre, segons han informat fonts de la Generalitat en un comunicat.

    Este dilluns comença el termini de matrícula, que s'acabarà el pròxim 27 d'abril. Enguany les proves del grau mitjà i superior mantindran l'organització iniciada l'any passat, quan van passar a efectuar-se en dos fases convocades en dos dies diferents.

    Durant la primera fase, els aspirants faran les proves de comprensió i d'estructures lingüístiques i si supera el 40% de la puntuació en estes dos àrees podrà passar a la segona fase, que se centra en l'expressió escrita i oral.

    Tots els aspirants que s'hagen presentat el juny a les proves d'estos dos nivells i no hagen resultat finalment aptes, podran tornar a presentar-se a la primera fase de novembre per a millorar la nota obtinguda. Per a l'obtenció de la qualificació final de novembre, es considerarà la nota més alta de les obtingudes en la primera fase.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies