Europa press

Logo ep

    El PSC justifica la manifestació universitària però condemna els episodis violents

    16:5801.03.2012

    Geli atribueix a les retallades de CiU tot el dèficit de la UAB

    BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

    El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha afirmat aquest dijous que "hi ha molts motius per a la protesta" que va portar a la manifestació d'universitaris d'aquest dimecres a la ciutat, però ha condemnat el vandalisme i ha reclamat a l'alcalde, Xavier Trias (CiU), que posi ordre.

    "Els socialistes condemnem tot acte vandàlic, com els ocorreguts aquest dimecres; i demanem que els mateixos estudiants, que tenen tot el dret de manifestar cívicament el seu descontentament, siguin capaços d'aïllar socialment els esvalotadors".

    Martí, que ha reclamat a l'Ajuntament que es personi com a acusació particular --el consistori ja ha anunciat que té voluntat de fer-ho--, ha afegit: "Ens posem al costat del Govern municipal per ajudar-lo en la necessària lluita contra aquesta minoria que segresta una proposta legítima per, senzillament, delinquir".

    RETRET A TRIAS

    Ha contraposat la seva actitud amb la qual Trias ha tingut en l'oposició després dels aldarulls de la vaga general de setembre del 2010, quan, segons ha recordat el PSC en un comunicat, l'ara alcalde ha criticat que la permissivitat del Govern municipal havia convertit a Barcelona en gran capital dels antisistema.

    També l'exconsellera de Salut i diputada del PSC al Parlament, Marina Geli, ha condemnat els episodis "violents" en la protesta de dimecres però els ha desvinculat dels objectius que perseguia la comunitat universitària.

    En roda de premsa al Parlament, ha assegurat que els socialistes comparteixen les reivindicacions de la comunitat universitària després de la retallada del 18% del seu pressupost que estipulen els comptes de la Generalitat de 2011 i 2012.

    Geli ha urgit al conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, a convocar la Taula de la Governança, que reuneix a tota la comunitat universitària i que ha de reformular el model de gestió de les universitats catalanes.

    "PERSECUCIÓ" A LA UAB

    L'exconsellera ha reprotxat al Govern que "aplani el camí de la desconfiança" cap a les universitats públiques, i ha atribuït a les retallades de la Generalitat el dèficit acumulat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que és de 47,77 milions d'euros el 2009 segons la Sindicatura de Comptes.

    "Hi ha una persecució cap a la Universitat Autònoma de Barcelona que no entenc", ha lamentat la diputada.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies