Europa press

Logo ep

    Torredembarra arxivarà el 90% de les denúncies imposades per un radar polèmic

    18:4423.02.2012

    TARRAGONA, 23 (EUROPA PRESS)

    L'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ha informat aquest dijous que arxivaran entre el 80% i el 90% de les denúncies per excés de velocitat imposades entre el 18 de juliol i 16 d'octubre pel polèmic radar que es va instal·lar en l'antiga N-340.

    Així, es podran revocar la majoria de les 4.600 multes imposades, a més que la resta veurà disminuït l'import sancionador, després que el 29 de novembre es paralitzés la tramitació administrativa de les multes.

    El fet que la tramitació aquest suspesa permetrà que els efectes de la nova norma siguin retroactius i que la gran majoria de multes es puguin arxivar.

    Els veïns d'aquest municipi i adjacents havien creat la Plataforma d'Afectats del Radar, que té diversos centenars d'adherits, després que molts d'ells fossin multats per superar la velocitat i es disparés el nombre de sancions en els últims mesos.

    Després d'estudiar el cas, l'alcalde ha admès que els trams on s'havien efectuat els controls tenen una aparença no urbana i ha existit un "excés de zel" a l'hora de fixar la velocitat màxima.

    Per aquesta raó, l'Ajuntament ha determinat nous límits, d'acord amb un informe de la Policia Local, que permetrà velocitats de fins a 90 quilòmetres per hora en alguns trams, i que entraran en vigor amb un bàndol que signarà l'alcalde la setmana que ve.

    Perquè les persones que ja han ingressat l'import econòmic de la multa ho puguin recuperar, Masagué ha explicat que han d'acabar d'estudiar quin ha de ser el procediment administratiu segons cada cas, i que mantindrà informats a tots els implicats. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies