Europa press

Logo ep

    Gürtel.- Fabra espera que Camps siga declarat innocent per la causa dels trages

    12:0123.01.2012

    MADRID, 23 (EUROPA PRESS)

    El president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, ha manifestat este dilluns que espera que el seu predecessor, Francesc Camps, siga declarat innocent en el juí per a determinar si ha rebut trages com a regal de la trama Gürtel, en què se l'acusa de delicte de suborn passiu impropi.

    Fabra s'ha pronunciat sobre esta qüestió després de ser preguntat pels periodistes a la seua arribada a la reunió del Comité Executiu del PP, a Gènova, davant del començament de les deliberacions que ha de començar el jurat popular per a determinar si Camps i l'exsecretari general del PPCV i diputat en les Corts, Ricardo Costa, són culpables o no de les acusacions plantejades.

    Segons el president de la Generalitat, durant el judici, un dels més llargs celebrats a la Comunitat Valenciana, Camps i Costa "han pogut dir tot el que havia passat". A més, ha desitjat que el que han explicat els dos acusats "siga atés pels membres del jurat".

    "Crec que tot el món té ganes que acabe això", ha respost a la pregunta de si té ganes que el juí arribe al seu final.

    COMENÇAMENT DE LES DELIBERACIONS

    El jutge de la causa dels trages, Juan Climent, havia citat les parts per a este dilluns a les 09.00 hores per a lliurar-los el seu objecte de veredicte --el qüestionari sobre fets provats al qual han de respondre--, en un acte que es farà a porta tancada.

    Les parts tindran un temps que determinarà el mateix Climent per a fer les observacions que consideren oportú, que li traslladaran al magistrat, que les estudiarà i incorporarà o no el que considere oportú.

    Una vegada complimentada esta fase, es li donarà trasllat al jurat, ja en vista pública, i per a la que el magistrat ha fixat, en principi, les 12.00 hores del mateix dilluns.

    En este tràmit, es donarà als membres del tribunal popular l'objecte del veredicte i se'ls instruirà sobre com han de deliberar i sobre què se'ls pregunta.

    Després, els sis homes i tres dones que formen el jurat es retiraran a deliberar, mentre que els dos suplents --un home i una dona-- estaran a disposició del magistrat-president però no participaran en la deliberació, segons la informació facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

    La deliberació tindrà lloc a porta tancada, sense que els siga permesa la comunicació amb cap persona fins que emeten un veredicte.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies