Europa press

Logo ep

    Gürtel.- Un alt càrrec de la Generalitat qualifica de "casualitat" contractar 5 empreses del grup Correa per a un acte

    18:5028.12.2011

    Altres testimonis insistixen que no havia tracte de favor en les adjudicacions, que no coneixien a 'El Bigotes' i desconeixen si els acusats van rebre regals

    VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)

    La testimoni María Auxiliadora Hernández, que ha estat el 2005 directora de l'Institut d'Avaluació i Qualitat Educativa i és actualment secretària autonòmica d'Educació, ha qualificat de "casualitat" el fet que contractara amb cinc empreses del grup Correa per a desenvolupar un congrés sobre família i escola. Ella sol recordava haver donat l'adjudicació a l'empresa Orange Market, però després li han mostrat els contractes amb altres entitats de la trama Gürtel com Servimadrid o Disseny Asimètric.

    Hernández, qui ha prestat declaració en qualitat de testimoni en el judici que se seguix contra l'expresident de la Generalitat Francesc Camps i l'exsecretari general del PPCV i diputat en les Corts, Ricardo Costa, per un delicte de suborn passiu impropi, ha assenyalat que en el seu càrrec dins de l'Institut de Qualitat Educativa també es dedicava a la contractació, i ha dit que recordava haver treballat amb Orange Market "i amb moltes altres empreses".

    La testimoni, que ha recalcat que "mai hi ha hagut un tracte diferenciat" en les adjudicacions, ha explicat que va contractar amb Orange Market el desenvolupament d'un congrés sobre família i escola. Davant d'això, el lletrat del PSPV li ha interpel·lat, dins d'este mateix contracte, amb qui va contractar el subministrament de targetes; els traductors; les acreditacions i el material de fusteria. Ella ha contestat que amb la mateixa empresa, però l'advocat li ha dit que en els papers figuren entitats com Servimadrid o Disseny Asimètric. "Jo pensava que sol amb Orange", ha afegit.

    Este mateix lletrat li ha preguntat després pel contracte adjudicat sobre un acte de disciplina. Ella ha indicat que creu que es va donar a Orange Market, però tot i això, a l'apartat de traducció simultània apareix l'entitat Easy Concept.

    Així, en interpel·lar-li per com és possible este extrem, la testimoni ha contestat: "és possible que un acte ho hagen fet diverses empreses, amb contractes diferents", i ha assenyalat també que podia ser una "mera casualitat" haver contractat amb cinc empreses del grup Correa.

    Un altre dels testimonis que ha prestat declaració, Juan Miguel Bellver, ha assenyalat que ha estat director general de Vaersa entre els anys 2003 a 2007, i ha explicat que va signar un contracte amb Orange Market sobre el 'contenidor groc'.

    Bellver ha explicat que la transacció es va realitzar mitjançant un contracte negociat per import de 120.000 euros, i que es va invitar a tres empreses a presentar propostes. Tot i això, ha apuntat que sol recordava a Orange. L'advocat del PSPV li ha apuntat les dos altres: Boomerang Drive i Downtow Consulting, altres entitats de la trama.

    "ERA MÉS AVANTATJOSA"

    D'altra banda, Carmen Díaz, exgerent de la Fundació La Luz de las Imágenes, ha indicat que va donar tres contractes a Orange Market en tres anys successius amb motiu de l'Open de Tenis de València. Després de preguntar-li per què es va atorgar a esta empresa, ha assenyalat que perquè s'ha considerat que era una empresa que es movia bé en este àmbit i perquè l'oferta i les condicions eren les més avantatjoses.

    Finalment, l'exsecretari autonòmic d'Esports i actual vicesecretari del PPCV, David Serra, imputat al la causa de finançament derivada de Gürtel que s'instruïx en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), s'ha acollit al seu dret a no respondre a cap de les preguntes.

    Tot i això, alguna de les parts les ha formulat perquè consten en acta. En concret, el lletrat del PSPV ha demanat que s'escoltés una gravació entre el mateix Serra i Álvaro Pérez en què parlen sobre uns rellotges en la qual Serra diu textualment: 'per a veure si passem del tema rambling'.

    Estos testimonis --tres--, en general, també han coincidit amb les versions ofertes este matí per altres quatre funcionaris i alts càrrecs de la Generalitat, i han assegurat que mai hi ha hagut tracte de favor en les adjudicacions, que no coneixien a Álvaro Pérez, conegut com a 'El Bigotes', un dels presumptes capitostos de la trama Gürtel, i que desconeixen si la trama va fer regals als acusats en esta causa.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies