Europa press

Logo ep

    CiU i PP s'alien al Parlament per rebutjar un impost sobre la banca

    18:3630.11.2011

    BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

    El Parlament ha aprovat aquest dimecres sengles esmenes a la totalitat de CiU i PP que han evitat l'admissió a tràmit d'una proposició de llei d'ERC que aspirava a crear un impost sobre les entitats financeres.

    Amb els diners recaptats per la nova taxa, la normativa pretenia crear un fons de reordenació hipotecària per ajudar a les famílies en risc de ser desnonades i per evitar la seva possible exclusió social i econòmica.

    En la seva intervenció davant del ple de la Cambra, el diputat d'ERC Pere Aragonès ha assegurat que el mateix impost l'estan aplicant governs conservadors al Regne Unit, França i Alemanya, entre d'altres països.

    Ha recalcat que Catalunya és una illa dins d'una Europa que ja aplica mesures similars, i ha avisat que si Espanya no ho ha fet encara amb més motiu ha d'impulsar-se des de la Cambra catalana: "Si hem rescatat bancs, podem rescatar famílies".

    En la mateixa línia, ha garantit que la llei preveia que les entitats financeres no poguessin fer repercutir aquest impost en les comissions als clients, i ha garantit que no hagués provocat una fuga de capitals.

    Durant tota la setmana, ERC havia exigit a CiU que retirés l'esmena a la totalitat i permetés, com a mínim, la seva admissió a tràmit com "gest" d'acostament amb vista a una hipotètica negociació sobre els pressupostos del 2012, un gest que no ha arribat.

    Els vots de PP i CiU han estat suficients per vetar la iniciativa, que sí tenia el suport --insuficient-- de la resta de partits de la Cambra: PSC, ICV-EUiA, ERC, C's i SI.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies