Europa press

Logo ep

    Ascensió Figueres dimitix com a presidenta de l'AVL i Pérez Saldanya ocuparà el càrrec en funcions

    11:5514.10.2011

    Es perfila ja una candidatura unitària a la presidència encapçalada per Ramon Ferrer

    VALÈNCIA, 14 (EUROPA PRESS)

    La fins ara presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ascensió Figueres, ha presentat este divendres la seua dimissió al capdavant de l'ens normatiu del valencià després de deu anys en el càrrec per a poder comparèixer en les pròximes eleccions generals en la candidatura al Congrés dels Diputats per Castelló. La renúncia es produïx després que s'haja fet públic que Figueres ocuparà el número tres en les llistes populars per la demarcació castellonenc, ha anunciat la institució en un comunicat.

    La vacant de Figueres serà coberta per l'actual vicepresident, Manuel Pérez Saldanya, que des de hui exercirà com a president en funcions de l'AVL fins a l'elecció del nou president, que està prevista per al mes de novembre vinent.

    Baix la direcció d'Ascensió Figueres, l'Acadèmia "s'ha convertit en la institució de referència" amb l'aprovació de textos normatius com la 'Gramàtica normativa valenciana' i el 'Diccionari ortogràfic i de pronunciació del valencià', i deixa el 'Diccionari normatiu valencià' en una fase d'elaboració molt avançada, han subratllat des de l'organisme.

    Alhora, han destacat que, en este període, l'AVL "ha desplegat una notable activitat entre el món cultural, educatiu i literari valencià, amb una clara voluntat d'obrir-se a la societat actual, així com d'establir vincles de col·laboració amb institucions, entitats i universitats".

    "La promoció i difusió del valencià ha estat una constant al llarg d aquests anys, bé de manera directa o en col·laboració amb altres entitats. Hui l'AVL també té un ampli catàleg de publicacions: textos normatius, vocabularis, lèxics, manuals, catàlegs i una llarga llista de col·leccions literàries", han afegit.

    Manuel Pérez Saldanya, professor de Filologia a la Universitat de València i fins ara vicepresident de l'AVL, serà president en funcions fins a les pròximes eleccions a la presidència i als altres càrrecs de la Junta de Govern (Vicepresidència, Secretaria i les dos vocalies), un procés que començarà a final d'octubre i que s'acabarà al mes de novembre.

    Precisament, els membres de l'Acadèmia estan treballant en una candidatura unitària, que reunisca a les diferents postures representades en la institució, per a les pròximes eleccions a la presidència de l'ens normatiu del valencià.

    SUPORT NECESSARI

    Si, finalment, esta opció obté el suport necessari, Ramon Ferrer es convertirà en president. A més, previsiblement, Josep Palomero ocuparia la vicepresidència i Verònica Cantó repetiria com a secretària, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores del procés.

    Ara, la dimissió de Figueres avança tot el procediment d'elecció de càrrecs, de manera que ja entre els dies 11 i 18 de novembre podria celebrar-se la sessió plenària per a determinar els nous responsables de l'AVL, segons les estimacions de les mateixes fonts. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies