Europa press

Logo ep

    Marroc.- La UE diu que la nova Constitució "mostra un clar compromís amb la democràcia i drets humans"

    18:4219.06.2011

    BRUSSEL·LES, 19 (EUROPA PRESS)

    La Unió Europea s'ha felicitat aquest diumenge per la nova Constitució del Marroc anunciada divendres pel rei Mohamed VI, que serà sotmesa a referèndum l'1 de juliol que ve, perquè considera que mostra un clar compromís amb la democràcia i els drets humans.

    "És un pas significatiu i mostra un clar compromís a la democràcia i el respecte dels drets humans", han afirmat l'alta representant per a la Política Exterior, Catherine Ashton, i el comissari responsable de Veïnatge, Stefan Füle, en un comunicat conjunt.

    "La Constitució proposta aborda elements clau de reforma i modernització, com la separació de poders, el reforç del paper del Govern, la independència dels jutges, regionalització i igualtat de drets entre homes i dones", han ressaltat els responsables europeus.

    "Una vegada que s'hi apliqui plenament, constituirà un important pas endavant en el procés de reformes ja iniciat al Marroc", han insistit. "Ara correspon als ciutadans, polítics i societat civil del Marroc expressar les seves aspiracions legítimes i decidir", han afegit.

    "La reforma constitucional proposta està en línia amb les ambicions de l'estatut avançat en les relacions entre el Marroc i la UE. La UE està preparada per donar suport als esforços del Marroc per aplicar aquestes reformes de gran abast.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies