Europa press

Logo ep

    500 funcionaris clamen davant del Parlament contra els Pressupostos

    11:4331.05.2011

    BARCELONA, 31 (EUROPA PRESS)

    Més de 500 treballadors públics de la Generalitat han clamat aquest dimarts a les portes del Parlament contra els Pressupostos de la Generalitat per al 2011 que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha lliurat al matí en la Cambra catalana.

    Els manifestants --entre els quals estaven representats els sindicats CCOO, UGT i IAC-- també han lliurat al Parlament una petició per reunir-se amb representants del Govern a fi d'explicar-los el seu descontentament amb els Pressupostos i plantejar alternatives.

    En declaracions a Europa Press, la coordinadora de l'Àrea Pública de CCOO, Josefina Pujol, ha explicat que la indignació dels funcionaris es deu al fet que consideren aquests pressupostos un "atemptat" contra els seus llocs de treball, i ha reivindicat que no estan disposats a pagar la crisi quan no l'han provocat.

    En la mateixa línia, Ricardo Rodilla (IAC) ha justificat l'"acte simbòlic de protesta" perquè considera que la proposta del conseller baixa la qualitat dels serveis públics dels quals gaudeixen els catalans.

    Es tracta d'una de les protestes més concorregudes de quantes s'han convocat davant de la Cambra catalana des que CiU governa la Generalitat, i en aquesta ocasió s'han sumat treballadors públics del sector educatiu, sanitari, i fins i tot dels Mossos d'Esquadra a través del sindicat SME-CCOO

    Els manifestants han rebut amb crits de "Fora" tots els diputats que han accedit al Parlament, sense fer distinció entre grups parlamentaris.

    Alguns, com la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera, qui ha estat molt crític amb les retallades i amb els Pressupostos als quals no donarà suport, s'han acostat a intercanviar impressions amb els manifestants, encara que tampoc s'han deslliurat dels crits i xiulets.

    La protesta ha transcorregut amb molt soroll però de manera pacífica, a excepció d'un moment de tensió quan alguns concentrats han saltat la tanca situada davant del Parlament, tot i que els Mossos d'Esquadra els han impedit seguir.

    A més de xiulets i crits de "Fora", els manifestants han demanat en diferents ocasions la dimissió del president de la Generalitat, Artur Mas, i han portat pancartes en les quals es podien llegir consignes com 'No als acomiadaments del sector públic' i 'Govern noCiU'.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies