Europa press

Logo ep

    Professors, estudiants i personal administratiu universitari es mobilitzen contra les retallades

    13:4725.05.2011

    BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

    La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (Pudup), formada per estudiants, personal d'administració i serveis (PAS) i personal docent i investigador (PDI) de les universitats públiques catalanes, ha convocat una concentració contra les retallades a l'àmbit universitari i per una educació pública aquest dijous a les 18 hores en la plaça Sant Jaume de Barcelona.

    Més de 360 persones i col·lectius han signat un manifest per criticar el canvi de model i la transformació de la universitat, causada per les retallades "impostos" pel Govern.

    "Les universitats patiran el doble que la resta de l'administració", ha lamentat el delegat del comitè d'empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ermengol Gassiot, especificant que les retallades de pressupost per a l'exercici 2011 seran d'un 20%, "el doble de quantitat que l'anunciada per al conjunt de l'administració catalana".

    Mentre el 2010 el pressupost va ser de 865 milions, el 2011 serà de 689 milions d'euros, 176 milions d'euros de diferència que signifiquen una reducció de 34 milions en la UAB, 50 milions a la Universitat de Barcelona (UB) i 30 milions a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

    Aquesta reducció en el pressupost afectarà professors titulars i associats, a més del tancament de serveis com les biblioteques nocturnes universitàries i els centres de reprografia.

    "La qualitat docent disminuirà", ha augurat l'estudiant de Ciències Polítiques Laura Gené que ha lamentat que en els tres pròxims anys l'augment de les taxes significarà un pagament de 200 euros més. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies