Europa press

Logo ep

    Itàlia.- Itàlia no construirà més centrals nuclears

    15:2119.04.2011

    ROMA, 19 (EUROPA PRESS)

    El Govern italià ha decidit bloquejar el programa de construcció de centrals nuclears i ha decidit derogar totes les normes previstes per a l'edificació d'aquestes instal·lacions en tot el país, segons informa el diari 'Il Corriere della Sera'.

    El Govern ha inclòs una esmena en un decret que estava previst que es votés en referèndum els pròxims 12 i 13 de juny, en què estableix que "amb la finalitat d'adquirir noves evidències científiques, realitzades per l'Agència de Seguretat nuclear" sobre "la seguretat nuclear, tenint en compte el desenvolupament tecnològic en aquest sector", el Govern estableix que no es construiran noves centrals nuclears.

    Davant de la Comissió d'Assumptes Constitucionals del Parlament Europeu, el ministre italià d'Economia, Giulio Tremonti, havia proposat a la Unió Europea iniciar un "gran pacte europeu" per impulsar "les fonts renovables i la recerca d'energies alternatives" per poder detenir el programa nuclear europeu, un pla que podria finançar-se també "amb l'emissió de títols d'Estat europeus" anomenats Eurobonus.

    El ministre ha explicat que el desastre japonès de la central nuclear de Fukushima-1 "no pot reduir-se a la banalitat d'un incident tècnic" sinó que assumeix una dimensió "molt més rellevant" en la història.

    "Per la crisi creada després de la catàstrofe de Fukushima", ha afegit el ministre, les fórmules incloses en el Tractat europeu "no són suficients" com tampoc ho són "les accions de prevenció".

    Segons ha subratllat el ministre, a Europa cal també "una reflexió econòmica i no només tècnica" en matèria nuclear, pel que ha destacat la importància de calcular els costos futurs que deriven del desmantellament de les velles centrals nuclears, per valorar l'impacte en els pressupostos de l'Estat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies