Europa press

Logo ep

    L'Orfeó Català prepara un concert a l'ONU pel 40è aniversari de l'actuació de Pau Casals

    18:3913.04.2011

    BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

    L'Orfeó Català i el Palau de la Música treballen per fer un concert coral commemoratiu a la seu de l'ONU a Nova York, on es cantaria l'Himne de les Nacions Unides, en record del 40è aniversari de la famosa actuació de Pau Casals.

    L'actuació tindria lloc el 24 d'octubre, coincidint amb el ple de l'Assemblea General de les Nacions Unides, i reuniria el Cor Jove dels Països Catalans, i el Cor de Joves i el de Noies de l'Orfeó Català, acompanyats per la música de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC).

    Així ho han confirmat aquest dimarts la presidenta de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, i el director dels cors joves de l'Orfeó Català, Esteve Nabona, tot i que tots dos s'han mostrat molt cauts amb el projecte, que es manté en "estand by" des del canvi de govern a la Generalitat de Catalunya.

    L'homenatge a Pau Casals va néixer per iniciativa de l'entitat Fòrum Musicae de Mallorca, i va ser adoptat de seguida per l'anterior direcció de l'Institut Ramon Llull (IRL), amb Josep Bargalló al front.

    En principi, les gestions diplomàtiques perquè el concert fora possible les anava a capitanejar Andorra, per ser "l'únic Estat a l'ONU representant de la cultura catalana", ha precisat Nabona, que ha recordat el caràcter catalanista del recital de Casals, que va obrir amb la frase 'I am a català'.

    "La dificultat no és econòmica, sinó que l'ONU ho accepti", ha precisat Carulla, que ha assegurat desconèixer l'estat del projecte, paralitzat des que va canviar el govern, --l'última reunió entre els impulsors i l'IRL es va produir el desembre, abans del relleu--.

    TRASLLAT DE L'ESCOLA CORAL

    Carulla ha fet aquestes declaracions en el marc d'una conferència sobre l'Escola Coral de l'Orfeó Català en el cicle Tribuna Ateneu, que organitza l'Ateneu Barcelonès, i on també ha anunciat el pròxim trasllat de l'Escola Coral.

    Les classes dels 187 alumnes dels cors de l'escola del Palau es realitzen actualment en un local del carrer Ortigosa, "amb molta humitat, sense llum natural i amb problemes d'insonorització", segons Nabona, de manera que s'està valorant el trasllat al nou edifici del Palau de la Música.

    S'aprofitaran així la tercera i quarta planta de l'edifici --ara infrautilitzades-- , per millorar les condicions de treball i per "augmentar el sentiment de pertinença" a la institució, ha comentat Carulla.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies