Europa press

Logo ep

    Descriuen com bloquejar la metàstasi en el càncer infantil més comú en els teixits tous

    13:5414.03.2011



    BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

    El Vall d'Hebron Institut d'Investigació (VHIR) ha identificat la implicació d'una via de senyalització en l'agressivitat -la capacitat invasora i de metàstasi- del càncer infantil i adolescent més comú en els teixits tous, el Rabdomiosarcoma, que permetrà aplicar un tractament per bloquejar el desenvolupament de la metàstasi.

    L'estudi, publicat a la revista 'Clinical Cancer Research', explica el comportament d'aquests tumors malignes, que poden aparèixer a gran varietat de localitzacions i presentar diferents graus d'agressivitat.

    La investigació en càncer pediàtric permet conèixer la via de senyalització cel·lular responsable de l'agressivitat d'aquest càncer i identificar quins tumors tindran més capacitat per envair teixits propers, fer metàstasi a distància i aplicar un tractament addicional per bloquejar-ne el desenvolupament.

    La via de senyalització 'notch' desenvolupa un paper clau en la proliferació cel·lular, el creixement, la diferenciació i el suïcidi de les cèl·lules -apoptosi-, i té una especial implicació en la resistència a l'apoptosi de cèl·lules tumorals i també controla el mapa de ruta que utilitzaran aquestes cèl·lules per decidir migrar a un destí o un altre.

    El càncer infantil afecta uns 900 nens cada any a l'Estat, i el 8% dels tumors detectats -entre 80 i 90 anuals- són Rabdomiosarcoma, que, en els casos més favorables, té una taxa de curació de fins a un 90%, si es detecta en un estadi inicial.

    Tot i que el càncer infantil ha registrat un notable augment de la supervivència durant els últims 15 anys, un 20% dels nens no es curen.

    Oncòlegs pediàtrics i investigadors han vist com l'augment de la supervivència està relacionada amb nous tractaments individualitzats i amb una millor definició molecular del tumor.

    Per aquesta raó, aquest treball del VHIR obre noves possibilitats de tractament tant per a investigadors i clínics com per a pares, mares i nens i nenes afectats, ja que les implicacions terapèutiques d'aquesta troballa són potencialment immediates; de fet, ja existeix teràpia per bloquejar la via 'notch'.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies