Europa press

Logo ep

    Un jutge arxiva el cas Can Fàbregas i desestima la imputació de l'alcalde de Mataró

    19:3814.02.2011

    BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

    El Jutjat d'Instrucció número 3 de Mataró ha arxivat aquest dilluns el cas Can Fábregas i ha desestimat les imputacions contra l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), el regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas (PSC) i la lletrada del servei d'Urbanisme, Maria Lluïsa Guanyabens per aquesta causa.

    Segons la sentència del jutge a què ha tingut accés Europa Press, ha decretat l'aixecament de les mesures cautelars que impedien el trasllat de la fàbrica i ha desestimat la pretensió del ministeri fiscal d'ampliar la querella a noves imputacions i acceptar més proves.

    El jutge va acceptar l'admissió a tràmit de la querella presentada el 4 de gener per la Fiscalia de Barcelona i la imputació dels tres membres del govern municipal.

    A més, ha demanat com a mesures cautelars detenir el projecte i l'emmagatzematge de l'antiga fàbrica, i l'eliminació de les restes del subsòl.

    La Fiscalia manifestava que la nau industrial és un bé catalogat i que el desmantellament de l'edifici s'ha fet sense respectar el pla de patrimoni arquitectònic, ja que, segons la seva opinió, el trasllat no tenia en compte els elements del subsòl, lloc on es troben els "elements d'interès històric".

    Sobre el delicte de patrimoni històric, el jutge conclou que el desmantellament d'un immoble d'interès local és lícit, permès i autoritzable per la llei de patrimoni cultural català i pel Pla Especial del Patrimoni arquitectònic de Mataró.

    Alhora, incideix que en el trasllat de les peces no hi ha hagut una pèrdua d'elements arquitectònics protegits.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies