Europa press

Logo ep

    La UE demana a autoritats egípcies que responguin a les aspiracions democràtiques dels manifestants

    21:5528.01.2011

    Censura la repressió dels manifestants i demana evitar la violència

    BRUSSEL·LES, 28 (EUROPA PRESS)

    La Unió Europea ha demanat aquest divendres a les autoritats egípcies que evitin la violència, alliberin de seguida tots els manifestants pacífics i responguin a les "legítimes aspiracions" democràtiques dels ciutadans del país.

    "Reitero la meva crida a les autoritats egípcies perquè estableixin de manera urgent una via pacífica i constructiva per respondre a les legítimes aspiracions dels ciutadans egipcis de reformes democràtiques i socioeconòmiques", ha dit l'Alta Representant de la UE per a la Política Exterior, Catherine Ashton, en un comunicat.

    Per evitar "un major deteriorament de la situació" i "més víctimes", Ashton ha demanat "a totes les parts contenció i calma" i a les autoritats egípcies "que alliberin de manera immediata tots els manifestants pacífics detinguts".

    "He seguit molt de prop i amb profunda preocupació les notícies de creixent violència, xocs i arrestos durant les manifestacions d'avui a Egipte", ha assenyalat l'Alta Representant per a la Política Exterior.

    "El continuat ús de la força contra els manifestants per part de la policia i les forces de seguretat de l'estat és profundament preocupant", ha ressaltat. Els ministres d'Afers Estrangers de la UE examinaran la situació a Egipte i també a Tunísia a la reunió mensual que celebren dilluns vinent.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies