Europa press

Logo ep

    Constitueixen a Girona la primera cooperativa d'energia renovable d'Espanya

    14:1911.12.2010

    Els socis tindran garantit que l'energia consumida provingui de les renovables

    GIRONA, 11 (EUROPA PRESS)

    Girona ha acollit aquest dissabte la constitució de Som Energia, la primera cooperativa d'energia renovable d'Espanya, que neix amb uns 340 associats i els objectius de fomentar el consum i la producció d'energia mitjançant plantes de biogàs, molins de vent i plaques solars, així com l'estalvi energètic.

    L'acte de constitució ha comptat amb uns 150 assistents, ha explicat en declaracions a Europa Press el portaveu de la cooperativa Marc Garfella, i s'hi ha posat de manifest que la intenció és que els socis puguin tenir assegurat en uns sis mesos que l'energia domèstica consumida procedeixi exclusivament d'energies renovables.

    Els socis aporten un capital social inicial de 100 euros a la cooperativa, reemborsables quan abandonin l'entitat, i podran a més invertir en projectes de producció a petita escala que asseguraran "rendiment econòmic".

    La iniciativa, malgrat néixer a Girona i tenir una gran part d'associats en aquesta província, vol fer-se extensiva a tot Espanya, per la qual cosa qualsevol persona pot participar-hi independentment del seu lloc de residència.

    Garfella ha explicat que, a més d'assegurar en sis mesos mitjançant el canvi de facturació que l'energia consumida procedeix de les renovables, la cooperativa espera tenir en marxa d'aquí a un any els primers projectes de producció pròpia, mitjançant infraestructures d'escala mitjana.

    La "baixa demanda" que existeix a Espanya d'energia procedent de les renovables assegura que hi haurà suficient per cobrir les peticions de l'associació, ha assenyalat el portaveu de Som Energia.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies