Europa press

Logo ep

    Spanish Brass Luur Metalls oferix este dijous un concert a l'Auditori Adoc d'Elda

    10:2909.12.2010

    ALACANT, 9 (EUROPA PRESS)

    El grup valencià Spanish Brass Luur Metalls (SBLM) oferix este dijous, a l'Auditori Adoc (Associació d'Òpera i Concerts) d'Elda, un segon concert dins dels cicles que organitza l'Institut Valencià de la Música (IVM) amb el patrocini d'Ibercaja, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

    SBLM intentarà resumir totes les possibilitats del quintet de metalls i els seus més de 20 anys d'història, amb un programa eclèctic i d'altíssima qualitat que abraça bona part de la literatura musical, en què tindran cabuda obres de Juan Bautista Cabanilles, Johann Sebastian Bach, Martín Zalba, Enrique Granados, Gerónimo Giménez, a la primera part, i peces de jazz, samba i altres gèneres, de Nino Trencada, Pascual Piqueras, Antonio Carlos Jobim, Fats Waller, Lee Morgan i Duke Ellington en la segona.

    Fundat en 1989 i format pels trompetistes Carlos Benetó i Juanjo Serna, el trompa Manuel Pérez, el trombonista Indalecio Bonet i el tuba Sergio Finca, Spanish Brass Luur Metalls representa un dels projectes musicals més inquiets i innovadors del panorama musical internacional, i porta a terme projectes al camp de la interpretació, la pedagogia i la creació musical, i realitza gires per tot el món, a més de cursos de música de cambra i gravacions de discos.

    Entre els seus guardons destaca el primer premi del VI Concurs Internacional per a Quintets de Metall Ville de Narbonne (França). En 1995 va participar en la gala de lliurament dels Premis Príncep d'Astúries.

    SBLM col·labora habitualment amb artistes de prestigi internacional com Christian Lindberg, Ole E. Antonsen o Kenny Wheeler i amb altres agrupacions com Amors Grup de Percussió o l'Orfeó Valencià Navarro Reverter.

    El grup treballa tant amb compositors de reconegut prestigi, com amb joves de gran projecció, i ha estrenat al voltant d'un centenar d'obres, en la seva majoria dedicades a SBLM, de compositors com José Luis Turina, Jesús Villa Rojo, Maurice Jarre, Vladimir Cosma, Fernando Palacios, Juanjo Colomer, Antón García Abril o Vicente Roncero.

    Interpreta obres concertants amb orquestres com les de Còrdova, Ràdio Televisió Espanyola, Simfònica de Castella i Lleó, Ciutat de Granada, de La Picardie, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, KBS Symphony Orchestra de Corea i Orquestra de València, i ha treballat amb directors com Edmon Colomer, Alejandro Posada, Josep Pons, Manuel Galduf, Salvador Brotons, Enrique G. Asensio, Shinik Hahm i Yaron Traub, entre d'altres.

    SBLM ha publicat quinze discos: 'Luur Metalls Spanish Brass Quintet', 'No comment', 'La escalera de Jacob', 'Spanish Brass Luur Metalls & friends', 'Delicatessen', 'Caminos de España', 'Absolute' -con Christian Lindberg y Ole E. Antonsen,- 'Gaudí'um', 'Metàl.lics', 'Retaule de Nadal' amb l'Orfeó Valencià Navarro Reverter, 'SBALZ Brass Ensemble', 'Brass & Wines' con Steven Mead, 'Brassiana' con Lluís Vidal Trío, 'The best of Spanish Brass' y 'SBLM'.

    El grup ha gravat també la música de l'obra teatral La Fundació de Buero Vallejo per al Centro Dramático Nacional i la banda sonora de la pel·lícula 'Descongélate', de Félix Sabroso, per a la Productora El Desig.

    SBLM organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Spanish Brassurround Torrent i el Festival Spanish Brass Alzira, on es reunixen cada any destacats solistes internacionals, grups i els professors de metall de major prestigi del món. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies