Europa press

Logo ep

    El volcà Merapi entra una altra vegada en erupció

    09:1802.11.2010

    JAKARTA, 2 (EUROPA PRESS)

    El volcà indonesi Merapi, que després de la seva reactivació de la setmana passada va causar un mínim de 38 morts, ha entrat en erupció un altre cop sense provocar danys personals, segons ha informat l'Oficina Nacional de Recerca i Rescat.

    La nova explosió, amb emissions de gas i roques ardents, va provocar la fugida de centenars de veïns que havien tornat als seus habitatges per comprovar els danys que l'erupció de la setmana passada va provocar en el bestiar i els cultius.

    Mentrestant, les tasques d'auxili continuen a la resta del país per atendre els milers de damnificats per l'erupció volcànica i el tsunami que va afectar l'illa fa a penes set dies, acabant amb la vida de 500 persones i obligant a evacuar al voltant de 69.000 persones.

    Així, un avió de càrrega C-130, sis helicòpters i quatre motoritzats transporten ajuda als racons més distants de les illes Mentawai, les més castigades pel terratrèmol marítim, van informar els mitjans locals.

    El Merapi va entrar en erupció diverses vegades al llarg dels últims dos segles, la majoria amb un resultat fatal. El 1994 van morir 60 persones, mentre que el 1930 més d'una desena d'aldees van quedar incinerades, amb un saldo de 1.300 morts.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies