Europa press

Logo ep

    L'Aliança cedeix dos hospitals a Capio amb el vistiplau de la Generalitat

    17:5515.10.2010



    BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

    La Conselleria d'Economia ha donat llum verda a l'Aliança perquè tanqui amb el fons suec Capio la cessió de la gestió de l'hospital Sagrat Cor i de l'hospital de Sabadell, per un període de 30 anys i per un import que rondaria els 200 milions d'euros, segons van confirmar a Europa Press fonts d'Economia.

    L'acord, que portava mesos gestant-se, estipula que la mútua catalana conservarà la propietat dels dos edificis, mentre que el fons sanitari preveu fer una inversió de 27 milions d'euros per modernitzar les instal·lacions.

    Fonts de la Generalitat, que va intervenir la mútua entre el 2002 i el 2006 i la manté sota mesures de control especial, han assegurat que veuen bé la transacció ja que s'emmarca dins del pla estratègic de la mútua.

    Fonts de l'Aliança han confirmat a Europa Press que "queda pendent de formalitzar tècnicament i jurídicament una operació que és molt complexa".

    A final del setembre, el president i conseller delegat de la mútua, Eduardo Spagnolo, ja va explicar que "el pla de l'Aliança té un calendari marcat fins al 2014 i té com a objectiu centrar la companyia en el negoci assegurador.

    Aquesta estratègia implica algunes desinversions per adaptar-se a les demandes del consumidor, que cada vegada més desitja escollir entre diferents centre assistencials"

    L'objectiu de la mútua és desinvertir en centres propis si aconsegueix "preus raonables" per reinvertir en el negoci assegurador.

    En les setmanes vinents l'Aliança té previst presentar als mitjans el seu pla estratègic, en el qual s'explicarà amb tot detall les operacions realitzades.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies