Europa press

Logo ep

    28-N.- Mas (CiU) avisa que negar-li el concert econòmic a Catalunya donarà ales a l'independentisme

    15:3008.10.2010



    BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

    El president de CiU, Artur Mas, ha avisat aquest divendres el PSOE i el PP que, si rebutgen el concert econòmic per a Catalunya en la legislatura vinent, fomentaran "la deriva" independentista d'aquest territori.

    En declaracions a Ràdio Barcelona - Cadena SER recollides per Europa Press, ha afirmat que el concert econòmic català ha de ser un tema "abordable" per a socialistes i populars, perquè el País Basc i Navarra ja gestionen els seus propis recursos i "no es trenca l'Estat ni es carrega la Constitució".

    "Si les respostes són que no [al concert econòmic], després que ningú se sorprengui ni que ningú s'estranyi si la deriva que agafa Catalunya és una deriva cap a una llibertat pròpia", ha conclòs.

    El líder de CiU ha augurat que la clau per governar després de les eleccions catalanes del novembre no serà obtenir la majoria absoluta, sinó que la federació nacionalista aconsegueixi tenir més diputats que les tres formacions que formen el tripartit juntes.

    Alhora, Mas ha apostat per un govern monocolor de CiU després del comicis, però ha assegurat que això no significarà que el partit estigui aïllat perquè buscarà "pactes per reforçar polítiques amb tots els partits catalans".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies