Europa press

Logo ep

    Moviments crítics amb el papa s'organitzen a un mes de la seva visita a Barcelona

    13:1007.10.2010



    BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

    Grups d'ateus, gais, joves, i fidels crítics amb el papa estan treballant a contrarellotge per ultimar actes reivindicatius a un mes de la visita de Benet XVI a Barcelona, on acudirà per a consagrar la Sagrada Família.

    Ateus de Catalunya i Moviment Laic i Progressista, juntament amb altres entitats cíviques, presentaran oficialment aquesta setmana una campanya per reivindicar l'Estat laic sota el lema 'Jo no t'espero', que a partir d'aquest dijous ja disposa d'una pàgina web ('jonotespero.cat').

    En declaracions a Europa Press, el president d'Ateus de Catalunya i portaveu de la campanya, Albert Riba, ha explicat que entitats de feministes, gais i lliurepensadors donen suport a la iniciativa, que culminarà el 4 de novembre a la plaça de Sant Jaume amb un acte "lúdic, festiu i reivindicatiu", i la participació d'actors, cantants i de l'exambaixador d'Espanya al Vaticà, Gonzalo Puente Ojea.

    La concentració, que també enarborarà el lema 'Per un estat laic', conclourà amb un comunicat que reclama que les creences religioses deixin d'estar finançades amb fons públics; que els representants de les administracions deixin d'afavorir les confessions religioses, i que es deroguin els acords entre Espanya i el Vaticà.

    També en declaracions a Europa Press, la presidenta del Casal de Joves de Catalunya, Marta López, ha criticat la despesa pública que ocasionarà la visita papal i la influència dels valors cristians en les polítiques públiques espanyoles, i alhora ha destacat l'onada de moviments de protesta que han sorgit a Internet. 'No taliban, no Vatican' és un dels lemes que van estudiar les entitats, ha assenyalat.

    PROTESTES EN EL RECORREGUT

    El portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), Eugeni Rodríguez, ha avançat a Europa Press, que el seu col·lectiu se sumarà a entitats veïnals i de joves en un acte reivindicatiu al llarg del recorregut del papa per Barcelona, que inclourà 'performances' i que es plantegen fer sota el lema 'Jo no t'espero, deixem-nos d'hòsties'.

    Alhora, entitats de cristians progressistes com Església Plural i el Col·lectiu de Dones a l'Església es concentraran el 6 de novembre per a reflexionar sobre el model canònic de l'Església catòlica. "El lloc encara està per determinar", ha precisat a Europa Press, la presidenta del Col·lectiu Dones a l'Església, Montserrat Biosca, qui ha confiat que també se sumin grups no catòlics.

    El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha assegurat aquest dimecres que no tem que grups 'antisistema' i crítics amb el papa boicotegin la visita pastoral de Benet XVI el 7 de novembre a Barcelona, que va qualificar de "ciutat d'acollida".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies