Europa press

Logo ep

    Al-Qaida diu que s'han satisfet "algunes de les seves peticions" i parla d'"una lliçó" per a França

    08:1624.08.2010

    MADRID, 24 (EUROPA PRESS)

    Un portaveu de la facció d'Al-Qaida del Magreb Islàmic (AQMI) que ha mantingut segrestats els cooperants catalans Roque Pascual i Albert Vilalta ha assegurat en un comunicat en àudio enviat al diari 'El País' que aquests han estat alliberats després d'haver-los estat "concedides algunes de les seves peticions". A més, critica els serveis secrets de França per no haver evitat amb anterioritat la mort d'un cooperant d'aquest país.



    Així, Al-Qaida ha comparat el desenllaç del segrest dels cooperants espanyols amb l'intent fallit d'alliberament de forces especials franceses i mauritanes del cooperant francès Michel Germaneau, de 78 anys, i qui va ser assassinat a final de juliol.



    El comunicat, llegit en àrab per Salah Abu Mohammad, portaveu de l'organització terrorista, dóna "gràcies a Déu" perquè els "mujahidins" hagi trobat "una solució positiva sobre l'assumpte dels espanyols retinguts Albert Vilalta i Roque Pascual que va acabar diumenge, dia 12 del mes de ramadà amb el seu alliberament", després del qual afegeix que es va fer perquè havien estat "concedides algunes de les nostres peticions".



    "I és una lliçó dirigida als serveis secrets francesos perquè ho tinguin present en el futur", continua el comunicat enviat a 'El País'. "Van tenir possibilitat d'actuar amb cap i responsabilitat amb els mujahidins. També van tenir la possibilitat d'haver evitat la bogeria i l'empipament que va portar a la mort dels seus propis ciutadans".



    El portaveu d'Al-Qaida espera que l'alliberament dels espanyols serveixi per traslladar a l'opinió pública que els musulmans són "les víctimes a les quals fan mal". "Perquè les presons dels cristians són plenes amb milers de germans musulmans innocents i la comunitat musulmana ha de demanar amb força i per totes les vies possibles el seu alliberament per totes les vies", conclou. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies