Europa press

Logo ep

    Una besnéta de Nelson Mandela mor en un accident de trànsit després d'assistir a un concert pel Mundial

    08:5311.06.2010

    JOHANNESBURG, 11 (Reuters/EP)

    Una besnéta de l'expresident sud-africà Nelson Mandela, Zenani Mandela, ha mort aquest divendres als 13 anys en un accident de trànsit després de sortir d'un concert celebrat amb motiu del començament de la Copa Mundial de Futbol de la FIFA, segons ha informat la Fundació Nelson Mandela.

    Mandela, de 91 anys, que va ajudar Sud-àfrica a guanyar la seu del Mundial de Futbol el 2004, podria assistir al partit inaugural tot i la seva fràgil salut. Zenani Mandela, que va morir dos dies després del seu aniversari, era una de les nou besnétes de Mandela.

    "Zenani Mandela, de 13 anys, viatjava en automòbil de tornada des del Concert de començament de la Copa Mundial a l'Estadi Orlando quan va tenir l'accident", es llegeix en un comunicat de la Fundació. "Només hi ha hagut un vehicle involucrat i ningú més ha resultat ferit", ha afegit.

    Winnie Madikizela-Mandela, exdona de Mandela, viatjava en el vehicle, ha informat l'Associació de Premsa Sud-africana, que citava la policia. El portaveu de la policia, Noxolo Kweza, ha precisat que el conductor ha estat arrestat i que s'està investigant un possible cas d'homicidi culpós.

    La Fundació Mandela ha assenyalat que la família ha sol·licitat que es respecti la seva privacitat. Zenani era néta de Zindzi Mandela, filla de Nelson Mandela i Winnie Madikizela-Mandela.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies