Europa press

Logo ep

    El Parlament alemany aprova l'ajuda a Grècia malgrat l'oposició popular

    13:1707.05.2010

    BERLÍN, 7 (Reuters/EP)

    El Parlament alemany ha aprovat avui per majoria la llei que permet que Alemanya contribueixi al multimilionari mecanisme de rescat per a Grècia, acordat per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI), tot i la generalitzada oposició pública a la mesura.

    El Bundestag ha aprovat el projecte de llei amb 390 vots a favor, 72 en contra i 139 abstencions. Per part seva, la cambra alta alemanya està previst que voti la nova legislació a última hora de divendres.

    L'aprovació de la llei suposarà que Alemanya contribueixi amb 22.400 milions d'euros dels 110.000 milions d'euros que en els pròxims tres anys posaran a disposició de Grècia els països de la zona euro i l'FMI.

    Durant la seva intervenció al parlament, el ministre d'Economia, Wolfgang Schaeuble, ha instat als diputats a recolzar la legislació argumentant que mantindria el llegat de la postguerra del país de servir a la pau a Europa, 65 anys després del fi de la Segona Guerra Mundial, a la qual s'ha referit com "el capítol més fosc" d'Alemanya.

    "La moneda comuna europea i l'àrea econòmica comú europea són correctes", ha assegurat Schaeuble, qui ha insistit que no hi ha "alternativa comparable" a totes dues al segle XXI i en l'era de la globalització. "Això és pel que hem de defensar la moneda comuna", ha afegit.

    En aquest sentit, ha destacat que el president del Bundesbank, el president del Banc Central Europeu, el director del Fons Monetari Internacional i moltes altres persones han afirmat que seria "devastador" arriscar-se a que un membre de la zona euro es converteixi en insolvent. "La reestructuració del deute grec no és la resposta", ha afegit.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies