Europa press

Logo ep

    Sant Jordi.-El diccionari 'Lleidatà-Català', Xulio Ricardo Trigo i Núria Esponellà, els més venuts a les províncies

    18:2023.04.2010

    BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

    'Lo Nou Diccionari Lleidatà-Català' (Alfazeta), de Robert Masip, Fernando Montardit i David Prenafeta; 'El somni de Tarraco' (Edicions 62), de Xulio Ricardo Trigo, i 'Rere els murs' (Columna), de Núria Esponellà, s'han emportat avui la major part de les vendes a les províncies de Lleida, Tarragona i Girona, respectivament.

    El diccionari que recopila amb humor expressions de Lleida, moltes popularitzades per Xavier Bertran, --més conegut com a Lo Cartanyà pel seu personatge televisiu-- ha estat, en espera del recompte final, un dels llibres més venuts a Lleida. El president del gremi de llibreters, Jordi Caselles, ha citat també entre els més sol·licitats 'La dona que fugia de la boira' (Proa), d'Albert Llimós, finalista de l'últim Premi Sant Jordi, i els poemes de 'Màrius Torres: del poeta al lector' (Pages), alguns inèdits, recopilats per la professora Margarida Prats.

    En castellà, Arturo Pérez Reverte ha estat l'escriptor amb més vendes amb 'El Asedio' (Alfaguara), en una jornada en la qual els lleidatans s'han inclinat també per 'Dime quien soy' (Plaça&Janés), de Julia Navarro, i 'Venganza en Sevilla' (Planeta) de Matilde Asensi. Un altre dels autors buscats han estat Xavier Bosch, per 'Se sabrà tot' (Proa) i Eduard Puntset amb bones vendes d''El viatge al poder de la ment' (Destino) en castellà i en català.

    PUNSET I BUENAFUENTE A TARRAGONA

    A Tarragona, també ha destacat el llibre de Punset, així com 'Sigo diciendo', d'Andreu Buenafuente, i 'El somni de Tarraco', de Xulio Ricardo Trigo, els que més s'estan venent aquest Sant Jordi a la ciutat, segons han assegurat els llibreters. Esther, de la llibreria Abacus, ha assegurat que els dos primers títols "s'han esgotat" a la seva parada situada al centre de la Rambla Nova de la ciutat.

    En una altra de les parades de la Rambla, a la de la llibreria La Capona, un dels seus venedors, Ricard Espinosa, ha explicat que "realment som conscients dels més venuts quan tanquem i a vegades ens sorprenem", tot i que ha destacat el llibre de Punset.

    En aquesta llibreria també han destacat les vendes del 'Se sabrà tot' de Bosch i 'Esplendor i glòria de la Internacional Papanates' (Acantilado) de Quim Monzó, a part d'altres clàssics, com la trilogia de Stieg Larsson --gran triomfador de l'any passat--. Els llibreters de la ciutat tenen la sensació que les vendes seran similars a l'any passat "perquè Sant Jordi és un dia especial", ha explicat Espinosa.

    LA GIRONA DE NÚRIA ESPONELLÀ

    Esponellà amb 'Rere els Murs' (Columna), Lluís Muntada amb 'L'elegància del número zero' (Proa) i Xavier Cortadellas amb 'La terra blanca' (Columna) han estat avui els autors de la província de Girona que han tingut més èxit, a pesar del mal temps que ha fet que estiguessin bastant parades les vendes en els llocs situats a la Rambla de la ciutat.

    "No hi ha cap autor que destaqui com ho va fer l'any passat Larsson", ha confessat la presidenta del Gremi de Llibreters de Girona, Maria Carme Ferrer, en declaracions a Europa Press. "I els que més venen són els escriptors de la zona, tot i que amb la pluja la gent no busca entre els llibres", ha declarat.

    Altres autors amb sortida a la jornada d'avui han estat Josep Campmajor amb 'Olor de violetes'(Amsterdam) i Marta Cardona amb 'Fora de lloc' (Angle editorial). A més, i a diferència de l'any passat, dels llibres "mediàtics", ha explicat Ferrer, com el de Vicenç Villatoro, 'Tenim un nom' (Planeta), el del jugador del Futbol Club Barcelona Gerard Piqué, 'Viatge d'anada i tornada' (Edicions 62) o el de 'Crakovia' (Destino).

    Durant tot el matí els autors no han tingut llargues cues per signar els seus llibres, per culpa de la pluja, que ha deixat La Rambla de la ciutat mig buida en alguns moments.

    Una activitat que sí que ha tingut seguidors avui ha estat la jornada de portes obertes que ha organitzat la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona en la nova seu ubicada a l'antic hospital Santa Caterina de la ciutat. A primera hora de la tarda ja havien passat per allà més de 2.000 persones. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies