Europa press

Logo ep

    Les excavadores tiren a terra el primer immoble al Cabanyal després d'entrar hui en vigor la llei aprovada a les Corts

    11:3806.04.2010

    VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)

    Diverses grues i excavadores han abatut a primera hora el primer immoble al barri valencià del Cabanyal després d'entrar hui en vigor la Llei de Mesures de Protecció i Rehabilitació del Conjunt Històric de la ciutat de València, aprovada a les Corts el passat 24 de març, que declara expressament que el Pla Especial de Protecció i Reforma (PEPRI) del barri no perjudica, danya o deteriora la protecció del conjunt històric, segons ha informat hui en declaracions a Europa Press la portaveu de Salvem el Cabanyal, Maribel Domenech.

    La portaveu ha explicat que cap a les 8.00 hores de hui s'han concentrat al carrer Sant Pere de València, a l'altura del número 29, diverses excavadores que han demolit el primer dels cinc immobles que tenen previst enderrocar hui.

    Per a evitar-ho, gairebé un centenar de veïns, segons ha estimat Domenech, s'han concentrat pels carrers en senyal de protesta. La portaveu ha assenyalat que han comunicat als treballadors que han presentat una cautelaríssima als tribunals i els han demanat que paralitzaren els enderrocs fins que estos es pronunciaren sobre esta qüestió. Tot i això, ha lamentat que al barri "se seguix amb l'execució".

    Segons la seua opinió, "això és un abús i es mostra la intenció de seguir destruint el barri, el conjunt històric. És una il·legalitat perquè tant el Tribunal Suprem com el Tribunal Constitucional ens han donat la raó", ha dit.

    Així, ha insistit que "no es pot anul·lar una ordre ministerial --que declara espoliació del patrimoni històric les actuacions derivades del PEPRI--", i ha recordat que "una ordre d'espoliació només la pot dictaminar el Ministeri de Cultura". D'esta manera, ha considerat que amb els enderrocs de hui "s'ha produït una falta de respecte i un anhela de seguir endavant amb un projecte coste el que coste", ha lamentat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies