Europa press

Logo ep

    El Govern aporta 17,4 milions per crear places de guarderia a Catalunya

    15:1530.03.2010

    MADRID, 30 (EUROPA PRESS)

    El Consell de Ministres ha aprovat avui el repartiment de 17,4 milions d'euros a Catalunya en aquest any 2010, corresponents al Pla Educa3, que preveu la creació de noves places de guarderia.

    En total, el Govern ha repartit 100 milions d'euros al conjunt de comunitats, que aportaran una quantitat igual, ja que el finançament es realitza al 50% entre el Ministeri d'Educació i cada govern autonòmic.

    Aquest pla té com a finalitat crear 300.000 places educatives de qualitat de zero a tres anys en el període 2008-2012. El Pla Educa3 va començar a aplicar-se l'any passat i suposa una inversió total de 1.087 milions d'euros entre 2008 i 2012.

    Aquesta inversió es destina a la construcció de noves escoles d'educació infantil, a l'adaptació d'edificis ja construïts per albergar noves escoles i a l'ampliació de les ja existents.

    Alhora, Educa3 té l'objectiu d'atendre la necessitat de les famílies de conciliar la vida personal i laboral i respondre a la creixent demanda per escolaritzar els nens entre zero i tres anys.

    Alhora, l'impuls de la creació d'una xarxa de centres de caràcter educatiu respon al compromís del Govern de fomentar l'escolarització primerenca, factor clau per al posterior èxit escolar dels alumnes com demostren els estudis educatius, i oferir una educació de qualitat des dels primers anys de vida.

    En aquest curs 2009-2010 es troben escolaritzats en aquest període educatiu 426.000 nens, cosa que representa un augment de l'11% respecte al curs passat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies