Europa press

Logo ep

    Pep Bou, Premi Max Noves Tendències 2010

    12:0226.03.2010

    MADRID, 26 (EUROPA PRESS)

    El Comitè Organitzador dels Premis Max de les Arts Escèniques ha concedit el Premi Max 2010 de Noves Tendències a Pep Bou, un artista que porta al voltant de tres dècades creant espectacles amb bombolles de sabó. Aquest premi és una de les quatre estatuetes que es lliuren per designació directa a la tretzena edició dels guardons, al costat del Premi Hispanoamericà, el Premi de la Crítica i el Premi d'Honor.

    Pep Bou rebrà el guardó en la cerimònia de lliurament de la XIII Edició dels Premis Max, el pròxim 3 de maig, al Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia.

    En els anys anteriors el guardó ha recaigut a El Festival Escena Contemporánea (2009); Caos Editorial (2008); La Fundición (2007); Teatro Pradillo (2006); Teatro de los sentidos (2005); Teatro del Común (2004); Sala Yago (2003); Federació D'Espais Teatrals Independents de la Comunitat Valenciana (2002); Alberto San Juan, per 'El Fin de los sueños'; Marcel·li Antúnez por 'Afasia' (2001); Cristina Rota; Sala Mirador (2000); Sala Beckett (1999); i Rodrigo García (1998).

    Pep Bou és un artista que porta sis lustres investigant i jugant de manera que ell sol anomenar "la pell de l'aigua": les pompes i tota la poètica que desencadena en aquestes fràgils bombolles, el seu contacte amb la llum, l'aire o el fum. Un art únic i original que per dret propi ha aconseguit ocupar un forat en el paisatge espanyol de les arts escèniques del segle XXI.

    PRECISIÓ TÈCNICA

    A través del pas del temps, Pep Bou ha fet evolucionar el seu llenguatge i mitjançant l'experimentació i la investigació ha creat diferents muntatges que han mostrat noves maneres d'entendre l'espai, fins a aconseguir una combinació perfecta entre la precisió tècnica i l'excel·lència teatral.

    Els seus muntatges estan basats en l'elaboració de bombolles de sabó com a ens dramàtic d'absoluta efectivitat. La conducta imprevisible dels materials fa que cada espectacle de Bou sigui diferent i que les opcions expressives es multipliquin.

    Els Premis Max s'han consolidat com el major reconeixement de les arts escèniques del nostre país, tenint en compte que el jurat el formen els professionals del sector mateixos que elegeixen entre els seus companys als guanyadors.

    23 CATEGORIES

    A aquests premis concorren tots els espectacles estrenats o en gira en la temporada anterior. Autors, traductors, adaptadors, compositors, arranjadors, directors, coreògrafs, escenògrafs, figurinistes, productors, actors i ballarins que n'han format part.

    A més de les 23 categories a concurs, l'organització atorga tres premis de designació directa: Noves Tendències, Hispanoamericà de les Arts Escèniques i Premi d'Honor. Es concedeixen, també, el Premi Max de la Crítica i el Premi a l'Espectacle Revelació.

    Els Premis Max estan organitzats per la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i la seva Fundació Autor, tenen el patrocini de l'Institut Nacional d'Arts Escèniques (INAEM) i el suport del Museu Nacional d'Art Reina Sofia.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies