Europa press

Logo ep

    Gürtel.- L'anul·lació de les escoltes no afectaria a la principal prova, el 'pen drive' confiscat al pis de Serrano

    13:5824.03.2010

    En una de les escoltes, Correa ha plantejat al seu advocat al·legar que el 'pen drive' era un muntatge

    MADRID, 24 (EUROPA PRESS)

    L'anul·lació de part de les intervencions telefòniques ordenades pel jutge Baltasar Garzón entre els principals imputats al 'cas Gürtel' i els seus advocats a la presó no afectaria a la principal prova de la instrucció: el 'pen drive' que la policia va confiscar al suposat comptable de la xarxa 'Gürtel', José Luis Izquierdo, al pis del carrer Serrano, han indicat a Europa Press fonts jurídiques.

    L'anul·lació de les intervencions podria derivar en la impugnació de moltes proves obtingudes arran del contingut d'estes converses punxades, segons han indicat les mateixes fonts. Tot i això, una de les proves fonamentals de la instrucció són les dades continguts al 'pen drive' que la policia va confiscar al pis de Serrano, la seu central de l'entramat de Francisco Correa on es trobava la 'caixa B' de la trama corrupta.

    Esta memòria electrònica és clau per a aclarir molts dels pagaments fets als imputats, com els tres diputats madrilenys imputats en la trama: l'exdiputat regional del PP Benjamí Martín Vasco, l'exconseller d'Esports de la Comunitat de Madrid López Viejo i l'exdiputat del PP a l'Assemblea de Madrid Alfonso Bosch Tejedor. A més, recull els moviments de la comptabilitat 'B'.

    Al 'pen drive' es troben els arxius de 'excel' a nom de cadascun dels diputats imputats, amb pagaments entre 2003 i 2007. A nom de Benjamí Martín Vasco consten nombrosos apunts en concepte de viatges, despeses de casament, estades en hotels i joieries, i fins i tot pagaments en efectiu, amb un saldo total de 345.166 euros.

    Segons han assenyalat les fonts consultades, el contingut d'esta memòria podria sustentar moltes de les principals imputacions en la causa i mantindre en peu part de la instrucció davant de la previsió que s'anul·len les esmentades escoltes en afectar al dret de defensa dels implicats en la trama de corrupció.

    En la seua declaració, Izquierdo ha assegurat al jutge Garzón que complia ordenis estrictes de Correa, qui li ha indicat en el seu moment que havia d'aparèixer en la comptabilitat 'B' com Don Vito i amb la denominació D.V.I.T.O, en al·lusió al Padrí.

    ANUL·LACIÓ ESCOLTES

    Les deliberacions sobre els recursos contra Garzón van concloure ahir i en els pròxims dies es coneixerà la sentència que motive la decisió final de la Sala. Segons ha publicat hui el diari 'El País', la Sala anul·larà part de les intervencions de les comunicacions entre els cervells de la trama de corrupció i els seus lletrats a la presó de Soto del Real.

    Els magistrats Francisco Vieira, José Manuel Pérez Robledano i Emilio Fernández de Castro van concloure ahir les deliberacions dels 23 recursos presentats pels lletrats defensors. Pel que sembla, Vieira i De Castro van advocar per anul·lar part de les escoltes, mentre que Robledano es va mostrar a favor de validar les mateixes.

    Precisament en una d'estes escoltes, de 6 de març del 2009, Francisco Correa ha plantejat al seu advocat la possibilitat de dir que el pen drive que se li va confiscar és "un muntatge" fet per "Izquierdo i Pepe Peñas", referint-se als exregidors del PP de Majadahonda José Luis Pañas Domingo i José Luis Izquierdo López que van iniciar el procediment arran d'una denúncia davant de la Fiscalia Anticorrupció. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies