Europa press

Logo ep

    Can Ruti tractarà l'esclerosi múltiple amb cèl·lules trasplantades del mateix pacient

    13:4217.03.2010

    BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

    Un grup multidisciplinari d'investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), més conegut com a Can Ruti, i el Banc de Sang i Teixits lideren una nova estratègia de tractament de l'esclerosi múltiple basada en el trasplantament de cèl·lules del mateix pacient.

    Els primers assajos clínics de la teràpia començaran aquest mateix any en el marc de dos projectes, iniciativa d'una associació d'afectats, el Grup d'Afectats d'Esclerosi Múltiple (GAEM), amb l'objectiu que combatre les causes de la malaltia per frenar-la.

    L'esclerosi múltiple és una malaltia degenerativa autoimmunitària que les defenses del pacient no reconeixen com a pròpia la substància que recobreix les fibres del sistema nerviós central.

    La nova teràpia es dirigirà precisament a combatre aquesta autoimmunitat i aconseguir que la substància, coneguda com a mielina, deixi de destruir-se.

    L'objectiu d'un dels projectes, batejat com a Tolervit, passa per extreure cèl·lules dentrítiques del malalt, que són les directament implicades en el rebuig a la mielina i la seva destrucció, i després modificar-les introduint-hi un tipus de proteïna i de vitamina D per aconseguir que es tolerin.

    Després es retornaran al pacient amb un producte que, científics andalusos van provar amb èxit en animals, i que haurà de ser presentat a l'Agència Espanyola del Medicament per a la seva posterior aprovació i consegüent començament dels assajos clínics.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies