Europa press

Logo ep

    ERC demana suprimir les primes a la Selecció en el Mundial, que serien de 14 milions si guanya

    12:2814.03.2010

    MADRID, 14 (EUROPA PRESS)

    ERC vol que la Federació Espanyola de Futbol (FEF) negociï amb els jugadors de la Selecció Espanyola no rebre cap tipus de prima pels resultats que obtinguin en el Mundial que es farà aquest estiu a Sud-àfrica i que, segons les informacions publicades, arribarien als 14 milions d'euros en cas d'una victòria de l'equip que dirigeix Vicente del Bosque.

    Esquerra justifica la presentació d'aquesta proposició no de llei al Congrés, a la qual ha tingut accés Europa Press, perquè considera que en una època de crisi com l'actual és "excessiu" que cada jugador pugui arribar a cobrar 550.000 euros per guanyar el Mundial, i que el seleccionador percebi el doble.

    En aquest sentit, els republicans ressenyen que la Federació també tindria fixades altres primes en el cas que els jugadors del combinat espanyol arribessin a quarts de final o a la semifinal.

    SOU ANUAL D'UN MILER DE MIL EUROS

    En l'exposició de motius de la iniciativa, ERC ressalta que els jugadors ja cobren per la seva participació en el Mundial, pel que no veuen "oportuna" una compensació extra per aconseguir allò que individual i col·lectivament "s'espera" que lluitin per aconseguir.

    El grup que capitaneja Joan Ridao destaca que una persona que cobra mil euros necessitaria "tota una vida laboral" per aconseguir el més de mig milió d'euros que rebrien els jugadors de la 'Roja' si resultessin guanyadors del Mundial.

    "O analitzat d'una altra manera, els 14 milions d'euros que s'embutxacaran 24 persones per dues setmanes de feina és equivalent al sou d'un miler de persones amb sou de mil euros per tot un any de feina", sosté ERC, que afegeix que aquesta quantitat, que és superior a la que van rebre la majoria dels municipis amb el Pla E per generar ocupació, podria servir per donar suport a "la gran tasca social" que es realitza mitjançant l'esport.

    MERCANTILITZACIÓ DE L'ESPORT

    Segons el parer dels republicans, l'oferiment d'aquestes primes suposa "una mercantilització de l'esport, premia la victòria més que l'esforç i associa la recompensa amb els diners" subratllant, a continuació, que ja existeixen un altre tipus de premis o condecoracions, com les Medalles al Mèrit Esportiu, alternatives a aquest model.

    Per tot això, la formació demana al Govern que posi fi a aquests beneficis tenint en compte que la FEF és una entitat associativa d'utilitat pública, els pressupostos de la qual són controlats pel Consell Superior d'Esports, que els recursos de la federacions esportives provenen en part de subvencions públiques i que els Pressupostos de l'Estat reconeixen una assignació anual a aquestes entitats.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies