Europa press

Logo ep

    Israel construirà 1.600 nous habitatges a Jerusalem Est

    21:2209.03.2010

    JERUSALEM, 9 (EUROPA PRESS)

    El ministeri de l'Interior israelià ha aprovat aquest dimarts la construcció de 1.600 nous habitatges a Jerusalem Est, al barri de Ramat Shlomo, l'endemà de donar llum verda a 112 noves obres a l'assentament jueu de Beitar Ilit, a Cisjordània.

    El pla per a Jerusalem Est serà previsiblement portat a la pràctica després d'un període de revisió de 60 dies, ha explicat la portaveu ministerial Efrat Orbach. La portaveu ha descartat que aquest anunci guardi relació amb la visita al Pròxim Orient del vicepresident dels Estats Units, Joe Biden, l'autoritat nord-americana més important a visitar Israel des de l'arribada del president Barack Obama a la Casa Blanca.

    Les noves construccions seran aixecades al barri ultraortodox de Ramat Shlomo, de tal forma que aquest s'expandirà cap a l'est i cap al sud, ha informat el diari 'Haaretz'. Com a mínim un 30% d'aquests habitatges seran entregats a parelles joves.

    A més, el Govern israelià ha dissenyat un pla per dotar d'infraestructures la zona que preveu, entre d'altres aspectes, la construcció d'un nou parc.

    El mes de novembre passat, l'executiu hebreu va anunciar una moratòria de deu mesos en les construccions sobre assentaments a Cisjordània. Aquesta mesura, celebrada amb matisos per la comunitat internacional, no ha afectat Jerusalem Est ni àrees adjacents a Cisjordània.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies