Europa press

Logo ep

    Educació resol que es revisen les notes de la xiqueta que va suspendre un examen en valencià per contestar en castellà

    12:4403.03.2010

    VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)

    La Conselleria d'Educació ha decidit aplicar "de manera excepcional" i durant este curs un "tractament lingüístic diferenciat" a l'alumna de cinqué de Primària d'un col·legi de València que va suspendre un examen de l'assignatura Coneixement del Medi --que s'impartix i avalua en valencià-- per contestar a les preguntes en castellà, i la nota del qual es revisarà.

    D'esta manera, amb caràcter retroactiu, els professors hauran de revisar els exàmens realitzats per la menor durant el curs per a qualificar-los tenint en compte els coneixements demostrats en la prova sobre la matèria i no la llengua d'expressió, segons han confirmat hui a Europa Press fonts de la Conselleria d'Educació.

    La decisió es justifica, segons les mateixes fonts, en diverses normes, com l'Estatut d'Autonomia, que establix la cooficialitat del castellà i del valencià; la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), que impedix la discriminació per raó lingüística, i una resolució de 1997 que preveu les instruccions perquè les famílies puguen optar per este tractament lingüístic diferenciat.

    La Conselleria d'Educació té previst comunicar oficialment esta resolució durant la reunió que mantindrà esta vesprada el director general d'Ordenació Centres Docents, Rafael Carbonell, amb el pare de l'estudiant, Juan Vicente Santacreu.

    En l'esmentada trobada, l'Administració educativa informarà que en un futur haurà d'exercir el seu dret a demanar este tractament diferenciat "en temps i forma", és a dir durant els quinze primers dies de cada curs.

    El pare de la menor ha portat a terme diverses protestes perquè es revoque el suspens de la seua filla, que estudia al CP Sanchis Guarner. De fet, el mes de gener passat la xiqueta va lliurar al costat del seu progenitor al Ministeri d'Educació i a la seu del Partit Popular (PP) a Madrid una carta manuscrita en què demanava als polítics que "li tornaren els seus excel·lents".

    En una primera valoració, Juan Vicente Santacreu ha manifestat a Europa Press la seua "satisfacció" i ha explicat que la seua pretensió és que la seua filla puga utilitzar el castellà per a expressar-se com a "llengua nacional i, en este cas, a més, materna". "A València no hi ha hagut mai problema i això és el que jo vull perquè el que no pot ser és una imposició radical de certs sectors", ha considerat.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies