Europa press

Logo ep

    Surten en llibertat els dos detinguts per l'incendi d'Horta després de pagar la fiança de 6.000 euros

    14:5727.02.2010

    TARRAGONA, 27 (EUROPA PRESS)

    Els dos detinguts per provocar presumptament l'incendi d'Horta de Sant Joan (Tarragona) han sortit ja de la presó de Tarragona després de pagar una fiança de 6.000 euros. Lorenzo F.M. ho va fer ahir a la nit, mentre que Juan Antonio P.M. ho ha fet al voltant de les 14.25 hores d'avui després de dipositar la fiança.

    La Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona va decretar ahir llibertat sota una fiança de 6.000 euros per a tots dos per provocar l'incendi en el qual cinc bombers van morir i un altre va resultar ferit greu.

    En els dos actes, l'Audiència de Tarragona va estimar els recursos presentats per les defenses de Juan Antonio P.M. i Lorenzo F.M. --que portaven dos mesos a la presó-- i els obliga a presentar-se cada 15 dies davant del jutjat, a més de retirar-los el passaport i prohibir-los sortir del territori espanyol.

    Els dos van ser detinguts el 7 de gener pels Mossos d'Esquadra després d'una investigació dirigida pel Jutjat de Gandesa en què es va determinar que el foc, que va arrasar 1.140 hectàrees del parc natural dels Ports, havia estat provocat.

    L'Audiència considera ara que no es pot fundar "amb prou contundència" un risc de fuga i que la situació dels dos acusats permet afirmar un suficient arrelament territorial. També esmenta que els dos es van declarar com a testimonis, abans de ser detinguts, diverses vegades davant dels Mossos d'Esquadra.

    El tribunal assegura que el manteniment de la presó provisional no és "idoni, necessari ni proporcional" i que no està relacionat amb l'èxit de la investigació.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies