Europa press

Logo ep

    'L'Atzucador del perdedor', de Manel Joan i Arinyó, s'alça amb l'Enric Valor de Novela en valencià 2009

    14:2425.02.2010

    ALACANT, 25 (EUROPA PRESS)

    El diputat de Cultura a la Diputació d'Alacant, Pedro Romero, ha anunciat hi que 'L'Atzucador del perdedor', de Manel Joan i Arinyó, ha guanyat el premi Enric Valor de Novela en valencià 2009, que convoca la institució provincial, i que està dotat 17.000 euros i amb la publicació de 2.000 exemplars de la novel·la.

    Pedro Romero ha fet este anunci hui en roda de premsa, acompanyat per l'autor de l'obra, qui ha destacat que la novel·la conté anècdotes que, o bé li han succeït a ell com escriptor, o bé li han passat a altres companys de professió.

    Manel Joan i Arinyó, qui ha proposat durant la roda de premsa canviar el títol a l'obra guanyadora del premi pel de 'L'escriptor invisible' o 'L'escriptor inexistent', ha destacat que malgrat portar 30 llibres a la seua esquena escriu cada obra com si es tractara de la primera.

    L'obra guanyadora narra les peripècies d'un escriptor des de l'any 1988 fins al 2008, des d'un punt de vista humorístic. Així, amb un llenguatge fresc i vigorós, líric i contundent narra el dia a dia d'un escriptor.

    Manel Joan i Arinyó és natural de Cullera (Alacant), i és autor, entre d'altres novel·les de 'Cubaneta meua', 'Fem un trio' i 'Les nits perfumades'. Als seus inicis ha estat escriptor de literatura eròtica, i va fer també guions cinematogràfics.

    El jurat de la XV edició d'este premi ha estat compost pel diputat de Cultura, Pedro Romero, Ramón Baldaquí, Rosa Llorens, José Ferrándiz, Lluís Alpera i Rafael Poveda. Així, Lluís Alpera ha destacat que la decisió d'elegir el guanyador d'esta edició va portar als membres del jurat a un "gran debat", ja que l'obra finalista 'Mort i trionf de Manuel Pasqual' els ha plantejat una "rivalitat molt gran" a l'hora de decidir entre les dos novel·les.

    Per a Alpera, 'L'Atzucador del perdedor' és una obra que conté els signes distintius del seu autor, que es caracteritza per ser un "gran fabulador" i un "entabanador", al que ha afegit que és una novel·la que impressiona pel seu "humor i ironia", dos eines "indispensables" d'un bon narrador.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies