Europa press

Logo ep

    AMPL.- Els professors catalans faran vaga el 17 de març contra la política d'Educació

    21:4722.02.2010

    BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

    Els sindicats de professors USTEC-STEs, CCOO, Fete-UGT i ASPEPC.SPS han convocat avui una vaga per al pròxim 17 de març contra les polítiques de la Conselleria d'Educació de la Generalitat, que dirigeix Ernest Maragall.

    Fonts sindicals han explicat a Europa Press que la vaga respon a la seva insatisfacció després d'un mes de negociar sense èxit amb la Conselleria qüestions relacionades amb el Decret d'Autonomia de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i altres aspectes laborals.

    Els professors estan descontents amb la partida pressupostària destinada a Educació, la contractació de substituts per un terç de jornada --en lloc de mitja jornada-- i les "elevades" ràtios a les aules catalanes.

    Aquesta decisió s'ha consensuat en una reunió avui entre tots els sindicats, en què han tractat sobre les últimes propostes --molt específiques-- llançades per la Conselleria per carta, que han considerat "totalment insuficients".

    La convocatòria de vaga serà una "mesura de pressió" a la Conselleria perquè tingui en compte els sindicats, sobretot en l'elaboració del Decret d'autonomia i en la dotació de recursos al sistema educatiu. Alhora, aquesta setmana els sindicats encara celebraran una taula sectorial on acabaran de concretar els detalls de la vaga.

    En declaracions a Europa Press, fonts de la Conselleria han apuntat que les vuit sessions de negociació sindical han resultat "molt positives". De fet, han subratllat, el Decret d'autonomia incorporarà uns 15 punts recomanats pels professors.

    Alhora, han recordat concessions fetes als sindicats en aquestes setmanes, com l''alliberament' de treballar la primera setmana de juliol 2010 --per l'avanç del curs--, l'ampliació de dos a tres els dies en els nomenaments de substituts i el retoc de les instruccions per demanar jornada intensiva en primària.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies