Europa press

Logo ep

    MTC.- Ascó, entre les vuit candidatures escollides per la Comissió Interministerial

    21:0905.02.2010

    MADRID, 5 (EUROPA PRESS)

    Ascó (Tarragona) ha superat avui el tall i està entre les vuit candidatures admeses per la Comissió Interministerial per a la selecció de l'emplaçament del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears.

    La Comissió Interministerial s'ha reunit avui per analitzar les 14 candidatures presentades i ha determinat que vuit d'elles han estat admeses i cinc excloses provisionalment. Alhora, un municipi ha desistit de la seva candidatura.

    En concret, els municipis admesos són els d'Albalá (Càceres), Ascó (Tarragona), Melgar de Arriba (Valladolid), Santervás de Campos (Valladolid), Torrubia de Soria (Sòria), Yebra (Guadalajara), Villar de Cañas (Conca) i Zarra (València).

    Per contra, han estat exclosos Campo de San Pedro (Segòvia) i Lomas de Campos (Palència), tots dos per enviar les seves candidatures fora de termini; Congosto de Valdavia (Palència) per defectes formals; Granja de Torrehermosa (Badajoz), en no constar l'acord corresponent; i Villar del Pozo (Ciudad Real).

    En el cas de Santiuste de San Juan Bautista (Segòvia), el ple del municipi va decidir retirar la candidatura. Aquesta llista pot consultar-se en la pàgina web 'www.emplazamientoatc.es'.

    La Comissió també cita el cas de la Granja de Torrehermosa (Badajoz), exclòs després de presentar ahir la seva sol·licitud, per tant, fora del termini estipulat. La Comissió recorda que, després d'haver-se superat el termini legalment establert, en el cas que es rebin noves sol·licituds, "aquestes quedarien també excloses del procediment".

    A partir d'ara, els municipis exclosos provisionalment tenen un termini de 10 dies a comptar des de la notificació individual que rebin des del Ministeri d'Indústria per formular al·legacions sobre la seva falta d'admissió o solucionar els defectes de les seves candidatures.

    Una vegada resolt aquest tràmit es procedirà a publicar la llista definitiva de candidatures admeses i excloses, previ acord de la Comissió Interministerial, que es publicarà en el web 'emplazamientoatc.es'.

    Després, es procedirà a l'anàlisi del terme municipal dels candidats definitius i després es comunicarà als afectats les zones no aptes per albergar l'MTC i el seu centre tecnològic. Finalment, la Comissió estudiarà els terrenys proposats i elaborarà un informe de proposta que reflectirà els avantatges dels diferents emplaçaments. Aquest document es remetrà al Govern que, mitjançant acord del Consell de Ministres, designarà l'emplaçament elegit per al ATC i el seu centre tecnològic.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies