Europa press

Logo ep

    Empreses de teatre aposten per a crear "ponts" per a "solucionar problemes" a la reunió sobre el Circuit

    18:4429.01.2010

    VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)

    L'Associació Valenciana d'Empreses de Teatre i Circ (Avetid) ha manifestat hui, després de la reunió mantinguda entre responsables de la Conselleria de Cultura --entre els quals hi ha el seu titular, Trini Miró, i la directora general de Teatres, Inmaculada Gil-Lázaro-- i del sector de les arts escèniques sobre la nova ordre d'ajudes del Circuit Valencià de Teatre i Dansa, la seua voluntat d'"estendre ponts" per a "solucionar els problemes".

    El president del col·lectiu, Tomás Ibáñez, ha comentat a Europa Press que la valoració d'esta reunió --al qual eren convocats a més d'Avetid, l'Associació Valenciana d'Empresaris de Dansa (AVED), l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), i l'Associació Professional de Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV)-- és "positiva perquè sempre ho és que les parts se senten a comunicar-se i a parlar de les coses".

    En el transcurs de la reunió, els membres de la Conselleria i del sector "van compartir les seues diferències, que són públiques", ha fet notar Ibáñez, qui, tot i això, ha recalcat que per part de les empreses teatrals "s'ha estés la mà per crear ponts i solucionar problemes". "Creiem, en primera instància, que per l'altra part s'han acceptat estos ponts", ha postil·lat.

    Per la seua banda, la Junta Directiva de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) ha fet públic un comunicat en el qual ha reclamat al president de la Generalitat, Francesc Camps, la creació d'una taula de negociació que "definisca la política de les arts escèniques valencianes".

    Alhora, ha demanat la dimissió de la consellera de Cultura, Trini Miró, "davant de la situació generada els últims anys per la política erràtica de la Conselleria de Cultura, que ha derivat en la precarietat de les arts escèniques valencianes".

    Les raons al·legades per AAPV són "l'incompliment de la Llei del Teatre; el menyspreu pel valencià; la falta de resposta per part de la consellera als verdaders problemes del teatre valencià; l'abandonament del sector; la reducció dels pressupostos de teatre; i les declaracions en les quals menysprea als treballadors de la cultura com si no foren part del mercat laboral". [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies