Europa press

Logo ep

    Un alumne disfressat de 'Rambo' irromp en el seu institut a Igualada

    14:0127.01.2010

    IGUALADA (BARCELONA), 27 (EUROPA PRESS)

    Un jove de 22 anys, Iván J., estudiant d'Electricitat a l'institut Milà i Fontanals d'Igualada (Barcelona) va ser expulsat fa una setmana del centre després d'acudir disfressat de militar amb una pistola i un fusell falsos, a l'estil de 'Rambo', causant el pànic al centre, que va requerir la intervenció de la Policia Local per solucionar "el malentès".

    En declaracions a Europa Press, fonts de la Policia Local han assegurat que després de rebre una trucada de l'escola es van desplaçar al centre. Tot i que el jove no va ser detingut, se li van obrir diligències, que estan en mans del jutjat de guàrdia.

    Aquestes fonts han assenyalat que Iván J. portava una metralleta falsa i una pistola de bales de PVC. Han afegit que es va tractar d'una broma de l'alumne cap a un dels seus professors, a qui alguna vegada havia comentat la seva intenció d'anar al centre vestit de militar.

    El noi ha explicat a Europa Press que "no volia causar cap dany, només gastar una broma als seus companys i professors". El jove ha reconegut que la seva broma va ser "perillosa, per tots els successos reals que han passat en altres països", però ha dit que pensava que "era igual anar amb armes de joguina que vestit de pallasso".

    L'estudiant, mentre mostrava una rèplica d'una arma en la seva habitació, ha recordat que tot el problema va començar quan es "va rapar el pèl al zero i va saludar als passadissos a un professor com un militar". Vestit amb un passa-muntanyes i amb uniforme i armes reglamentàries es va presentar a l'institut perquè el veiessin i va ser llavors quan, davant de la mirada dels seus companys, "va aparèixer la Policia Local i els Mossos d'Esquadra amb armilla anti-bales" i se'l van endur a comissaria per declarar.

    Penedit pel succés, Iván haurà de romandre a casa seva dues setmanes per imposició del centre, que li va aplicar el mateix dia una sanció per la seva "broma de mal gust". El cap d'estudis del centre, Jaume Bacardit, ha relatat avui com "la policia se'l va endur per interrogar-lo en anar vestit com un militar". El portaveu de l'institut ha explicat que "l'alumne no és conflictiu ni problemàtic, va voler fer una gràcia sense més".

    Bacardit ha assegurat que "amb el que passa en el món, aquestes bromes no es poden tolerar", però ha reconegut que el tema "no té més importància". Per part seva, alguns menors que estudien a l'institut han explicat que "tots sortien del centre però que tot era una broma".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies