Europa press

Logo ep

    L'escola taller Ribagorça Romànica recuperarà camins de la Vall de Boí i la Franja

    13:1927.01.2010

    LLEIDA, 27 (EUROPA PRESS)

    L'escola taller Ribagorça Romànica del Pont De Suert (Lleida) recuperarà camins de la Vall de Boí i la Franja a partir de juny, quan els seus deu alumnes, d'entre 16 i 25 anys, començaran les seves pràctiques.

    Serà aleshores quan comencin els treballs de recuperació de tres quilòmetres i mig de camins entre Barruera i Durro i la mateixa extensió entre Durro i Boí, segons ha explicat a Europa Press el director de l'escola, Àlvar Net, que encara no ha concretat els treballs de la part aragonesa.

    A més de la reparació de camins, l'escola té una branca formativa dedicada a la recuperació de patrimoni arquitectònic que permetrà rehabilitar un antic forn en la població d'Osca de Montañana.

    El centre pretén la inserció laboral dels vuit nois i les dues noies que comencen. Es formaran durant any i mig. Durant els últims 12 mesos tindran un contracte de formació pel qual cobraran el 75% del salari mínim interprofessional.

    L'escola està cofinançada per l'Inem i l'Associació per al Desenvolupament de la Ribagorçana Romànica. La iniciativa forma part del Programa Ribagorça Romànica, un projecte pilot del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí per millorar el nivell de vida de la Ribagorça d'Osca i l'Alta Ribagorça, a Lleida, amb una inversió anual de cinc milions d'euros.

    Demà, alcaldes dels catorze municipis que formen l'associació, Areny de Noguera, Bonansa, Isàvena, Laspaúles, Montanui, Puente de Montañana, Sopeira, Torre la Ribera, Vall de Lierp i Veracruz, en la part aragonesa, i els quatre de la catalana, El Pont de Suert, la Vall de Boí, Vilaller i La Terreta de Tremp, assistiran a la inauguració formal de l'escola taller que va començar les seves classes al desembre.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies