Europa press

Logo ep

    Los Planetas sonaran flamencs al V Festival De Cajón de Barcelona

    15:0712.01.2010

    BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

    El grup granadí Los Planetas en el seu vessant més flamenc serà un dels concerts estrella del V Festival Flamenc De Cajón de Barcelona, que inaugurarà el cantaor Parrita l'11 de febrer al Gran Teatre del Liceu i tancarà Pitingo el 24 d'abril al Palau de la Música Catalana amb un concert especial en què tornarà a les seves arrels.

    El cartell del festival combina noms consagrats, com Rosario, José Mercé i Antonio Canales amb apostes més innovadores, com el recital del grup pop Los Planetas, que presentaran el seu particular acostament al flamenc amb un nou disc que inclou una cançó en homenatge a Manolo Caracol, 'Cuatro palos'.

    El veterà cantaor Parrita obrirà el certamen al Liceu amb un concert especial que tindrà convidats com Pitingo, Chiquetete, l'ex-Azúcar Moreno Toñi Salazar, El Consorcio --Amaya Uranga--, Valderrama, Moncho, Kitflus, Luis Monje --fill de Camarón-- i molts altres encara per confirmar.

    El seguirà Rosario, que el 25 de febrer presentarà al Palau de la Música el seu nou disc, 'Cuéntame', i Mercé, que avançarà el contingut del seu pròxim disc, 'Ruido', --encara sense data de publicació--, el 8 de març al Liceu.

    Los Planetas tindran el seu moment l'11 de març, i l'endemà es rendirà homenatge a Camarón amb l'espectacle 'La leyenda del tiempo 30 años después', en què participen, entre d'altres, el guitarrista Chicuelo, Duquende i la bailaora Rafaela Carrasco.

    A més, Canales donarà l'alternativa al bailaor Amador Rojas al Palau de la Música, José el Francès cantarà a la sala Luz de Gas, i el flamenc fusió serà present amb La Shica i Tomasito. No faltarà espai per a les joves promeses, com la cantaora María Toledo, que als 26 anys s'ha convertit en la primera dona que canta flamenc mentre toca el piano.

    L'objectiu és, segons la directora artística del certamen, Hannan Boujemel, acontentar tots els públics. Per aconseguir-ho s'ha programat fins i tot un muntatge per a nens, 'Minimúsica Flamenc', que repetirà a la Sala Apol·lo després del gran èxit de l'edició passada.

    Hi haurà per primera vegada un certamen de ball que, en homenatge a la bailaora catalana Carmen Amaya, enviarà un bailaor que representi Catalunya a la Biennal de Flamenc que es farà a Sevilla al setembre, a més del cicle 'Flamenc en català', amb joves talents locals, i classes magistrals de l'escola d'Iñaki Márquez.

    El festival es clausurarà amb un concert especial de Pitingo, en què deixarà de banda els ritmes negres del disc 'Soulería' i se centrarà en un repertori de flamenc més tradicional. Segons Boujemel, permetrà redescobrir-lo com a cantaor: "La gent es quedarà sorpresa", ha assegurat. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies