Europa press

Logo ep

    L'escriptor Carles Gámez creu que si Fellini haguera passat per València, Monleón apareixeria en les seues pel·lícules

    18:0528.12.2009

    VALÈNCIA, 28 (EUROPA PRESS)

    L'escriptor i periodista Carles Gámez considera que si el cineasta italià Federico Fellini haguera passat per València durant algun dels seus rodatges, l'actor i cantant valencià Joan Monléon, qui ha mort este matí als 73 anys a l'Hospital 9 d'Octubre de València, haguera aparegut en les seues pel·lícules, ja que presentava característiques de "personatge fellinià".

    Carles Gámez s'ha referit així a Europa Press, després de ser preguntat sobre la importància del showman valencià per al món de la cultura i l'espectacle d'aquesta regió. Sobre esta qüestió, Gámez, que va treballar amb Monleón al teatre i la televisió, ha indicat que el presentador del 'El xou de Joan Monleon' és un personatge "irrepetible" i un "referent".

    El també guionista ha destacat de Monleón el seu "exuberància" i el seu caràcter "mediterrani", trets que, segons ha explicat, encaixen amb el tipus de personatge que Fellini incorporava a films com 'Satyricon' i 'Roma'. En este sentit, Gámez ha manifestat que Joan Monleón també ha estat un personatge "berlanguià".

    Alhora, ha recordat els inicis del showman, que compaginava el teatre amateur amb el treball en l'orxateria 'L'holandesa' del carrer Barón de Cárcer. En esta línia, ha destacat la seua etapa a la banda Els pavesos, grup que va rescatar temes tradicionals com 'Paquito el xocolater' o 'La Manta al coll'.

    El grup de música va sorgir en la dècada dels 70 amb l'aparició de la Nova Cançó i va incorporar a este moviment "testimonial" un cert caràcter "festiu i humorístic".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies