Logo ep

Festival de gols al I Trofeu Catalunya Internacional

08:3823.12.2009

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

La selecció de Catalunya va aconseguir ahir a la nit el I Trofeu Catalunya Internacional en imposar-se a la selecció Argentina (4-2) per primera vegada en la seva història, aconseguint la revenja de les dues últimes derrotes, en un partit boig amb molts gols, intensitat, fins i tot duresa al final que van fer que d'amistós, no en tingués res.

Va ser una festa del futbol, amb les dues seleccions jugant a l'atac. Ho va fer un Camp Nou amb poc més de mitja entrada, però que no va parar d'animar. Maradona, des de la llotja per la seva expulsió, ha de prendre nota de les llacunes defensives que va cometre la seva selecció, que no va passar amb nota l'examen d'anit en la seva preparació per a Sud-àfrica en l'estrena de Johan Cruyff com a seleccionador nacional de Catalunya.

Tot i això, tant el públic català com l'argentí no va parar d'animar un partit que d'amistós va tenir poc. És cert que no hi va haver entrades dures fins als instants finals, però hi va haver pressió, intensitat i ganes d'obtenir aquest I Trofeu Catalunya Internacional. Abans del partit, la Companyia Elèctrica Dharma va posar la música a un espectacle de llums i so i Cruyff, com havia avançat en les setmanes anteriors, va optar pel sistema tàctic del 'Barça de les sis Copes' per ratificar l'espectacle sobre la gespa.

Hi va haver dues parts ben diferenciades. A la primera, amb la base del FC Barcelona sobre la gespa, i amb el 4-3-3 de Guardiola, Catalunya va tenir el control de la pilota, va dominar el partit i just quan l'Argentina despertava va marcar el seu gol per anar-se'n al descans amb avantatge. Després, el partit es va tornar boig, es van veure cinc gols i el joc va canviar completament. Amb els blaugrana descansant, els espanyolistes Moisés, que ahir va debutar, Verdú i Coro van agafar el timó i van mantenir el nivell, tot i que el joc es va basar en el contraatac.

La mà de Cruyff va deixar veure, amb canvis 'potser un xic sorprenents', com diria l''Holandès volador'. Amb 2-0 al marcador, va donar entrada a Serrano, extrem, per Puyol. Després, amb el marcador ajustat, es va fer enrere i va buscar el gol amb un davanter menys. Li va sortir bé la jugada, demostrant que malgrat estar tretze anys lluny de les banquetes segueix sent un geni de l'estratègia.

Sense Messi, Agüero i Mascherano, baixes d'importància en l'albiceleste, ni Fàbregas a Catalunya, el partit va tenir protagonistes inesperats. Sergio García, motivat sempre amb Catalunya, va aportar el seu gol i va ser el millor a la primera part. També va destacar a Catalunya el centre del camp blaugrana, amb Piqué, Xavi i Busquets, que van fer un bon partit i segur que Guardiola prendrà nota de Piqué com a migcampista defensiu per a quan no estiguin Keita ni Touré.

En el quadre argentí va destacar Lavezzi, a qui se li dóna bé Catalunya, i un 'Pipita' Higuaín xiulat al Camp Nou per ser 'merengue', però que va estar voluntariós i va buscar sempre el gol, sense fortuna. Va millorar l'Argentina amb el temps, però mai va arribar a controlar el partit i gairebé no va veure la pilota, de manera que li va ser difícil superar el darrere catalana, liderat per un contundent Puyol.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: Catalunya, 4 - Argentina, 2 (1-0, al descans).

--EQUIPS.

Cataluña: Valdés (Codina); Saltor, Oleguer, Puyol (Serrano), Capdevila; Piqué (Moisés Hurtado, descans), Xavi (Sergio), Busquets; Sergio García (Navarro), Bojan (Coro) i Verdú.

ARGENTINA: Pozo; Álvarez, Otamendi (Pareja, descans), Demichelis, Papa (Datolo); Pastore, Gago, Bolatti, Di María; Higuaín (Palermo) i Lavezzi.

4-2. Min.76, Moisès Hurtado.

--ÀRBITRE: Álvarez Esquerre (Col. Catalán). Va amonestar Puyol i Moisés Hurtado a Catalunya i Demichelis, Datolo, Di María i Parella.

--ESTADI: Camp Nou, 53.000 espectadors.