Europa press

Logo ep

    Consultes.- C's demana a la Delegació del Govern que actuï davant de l'ús de recursos públics

    13:3310.12.2009

    BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

    El president de C's, Albert Rivera, ha demanat avui per escrit a la Delegació del Govern a Catalunya que intervingui davant de l'eventual ús d'urnes i espais públics, així com el cens electoral, en les consultes independentistes convocades aquest diumenge en més de 160 municipis catalans.

    Rivera ha explicat, en declaracions a Europa Press, que l'objectiu de la petició és que l'Advocacia de l'Estat actuï i sol·liciti mesures cautelars per evitar que això es pugui produir, i fixi d'aquesta manera el límit entre el públic i el privat.

    Segons ha subratllat, C's no jutja les iniciatives privades que es puguin impulsar en aquest sentit, però ha opinat que "no cal fingir que es tracta d'una cosa privada i després usar dependències o recursos municipals". Segons la seva opinió, això ni té sentit ni és legal.

    Alhora, ha lamentat que C's hagi de desenvolupar un paper que li correspon al president de la Generalitat, José Montilla, i al mateix Govern, que és vetllar per la legalitat.

    En el text lliurat a la Delegació, C's considera evident el frau de llei perpetrat per tots els ajuntaments en "simular que les esmentades consultes són a instància i iniciativa privada, i davant de l'evidència que no es tracta d'una mera enquesta o estudi sociològic, sinó una imitació de referèndum".

    A més, dóna per fet que en les consultes s'utilitzaran, "a més de les urnes de titularitat pública que només poden usar-se en actes electorals autoritzats per la Junta Electoral", també espais públics.

    En aquest sentit, C's demana que els advocats de l'Estat prestin especial atenció als municipis de Tiana, Sant Pere de Torelló i Sant Jaume de Frontanyà, a Barcelona, així com Montagut i Oix i Santa Coloma de Farners, a Girona, on "és públic i notori i així s'ha difós en els mitjans de comunicació" que s'utilitzaran dependències municipals.

    La formació denuncia també l'"evident desistiment" de funcions per part de la Conselleria de Governació i Administracions Públiques, que ha de controlar la legalitat dels Ajuntaments, i especialment critica l'actitud del seu titular, el republicà Jordi Ausàs, qui va anunciar que votaria en la consulta de la Seu d'Urgell (Lleida).[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies